A Szegedi Nemzeti Színház épülete - forrás: Wikipedia
A Szegedi Nemzeti Színház épülete - forrás: Wikipedia

Bezár a Szegedi Nemzeti Színház

Az intézménybezárásokat előkészítő tervezetről Szeged gazdasági alpolgármester beszélt október 12-én. A végleges döntést a jövő heti rendkívüli közgyűlésen hozzák meg.

Székesfehérvár, Kecskemét és más városok után Szeged is bejelentette, hogy az energiaárak növekedése miatt január és március között intézményeket kénytelenek bezárni. Az előzetes információk alapján a szegedi önkormányzat stadiont nem zár be, mert az a Csongrád-Csanád Egyházmegye tulajdona, a városnak emellett a nemrég átadott Pick Aréna működtetéséhez sincs köze.

“Már épp elkészült a módosított költségvetési tervezet, amikor a Magyar Közlönyből kiderült, hogy a kormány nem támogatja az önkormányzati intézmények és cégek távhőszámláit. Ez jelentette a végső csapást a távfűtő cégeket üzemeltető önkormányzatoknak, amelyekben pont a takarékosság és környezetvédelmi szempontok miatt egy sor intézményt, és céget kapcsoltak rá a távfűtésre. Így Szegeden a korábban már megszavazott költségvetési módosítást is módosítani kell” – írja a HVG.

Szegeden bezár a Nemzeti Színház, a Móra Ferenc Múzeum és az Anna Fürdő is. A szökőkutakat leállítják és szünetel majd a díszkivilágítás is.

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.