A Szegedi Nemzeti Színház épülete - forrás: Wikipedia
A Szegedi Nemzeti Színház épülete - forrás: Wikipedia

Bezár a Szegedi Nemzeti Színház

Az intézménybezárásokat előkészítő tervezetről Szeged gazdasági alpolgármester beszélt október 12-én. A végleges döntést a jövő heti rendkívüli közgyűlésen hozzák meg.

Székesfehérvár, Kecskemét és más városok után Szeged is bejelentette, hogy az energiaárak növekedése miatt január és március között intézményeket kénytelenek bezárni. Az előzetes információk alapján a szegedi önkormányzat stadiont nem zár be, mert az a Csongrád-Csanád Egyházmegye tulajdona, a városnak emellett a nemrég átadott Pick Aréna működtetéséhez sincs köze.

“Már épp elkészült a módosított költségvetési tervezet, amikor a Magyar Közlönyből kiderült, hogy a kormány nem támogatja az önkormányzati intézmények és cégek távhőszámláit. Ez jelentette a végső csapást a távfűtő cégeket üzemeltető önkormányzatoknak, amelyekben pont a takarékosság és környezetvédelmi szempontok miatt egy sor intézményt, és céget kapcsoltak rá a távfűtésre. Így Szegeden a korábban már megszavazott költségvetési módosítást is módosítani kell” – írja a HVG.

Szegeden bezár a Nemzeti Színház, a Móra Ferenc Múzeum és az Anna Fürdő is. A szökőkutakat leállítják és szünetel majd a díszkivilágítás is.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!