A Szegedi Nemzeti Színház épülete - forrás: Wikipedia
A Szegedi Nemzeti Színház épülete - forrás: Wikipedia

Bezár a Szegedi Nemzeti Színház

Az intézménybezárásokat előkészítő tervezetről Szeged gazdasági alpolgármester beszélt október 12-én. A végleges döntést a jövő heti rendkívüli közgyűlésen hozzák meg.

Székesfehérvár, Kecskemét és más városok után Szeged is bejelentette, hogy az energiaárak növekedése miatt január és március között intézményeket kénytelenek bezárni. Az előzetes információk alapján a szegedi önkormányzat stadiont nem zár be, mert az a Csongrád-Csanád Egyházmegye tulajdona, a városnak emellett a nemrég átadott Pick Aréna működtetéséhez sincs köze.

“Már épp elkészült a módosított költségvetési tervezet, amikor a Magyar Közlönyből kiderült, hogy a kormány nem támogatja az önkormányzati intézmények és cégek távhőszámláit. Ez jelentette a végső csapást a távfűtő cégeket üzemeltető önkormányzatoknak, amelyekben pont a takarékosság és környezetvédelmi szempontok miatt egy sor intézményt, és céget kapcsoltak rá a távfűtésre. Így Szegeden a korábban már megszavazott költségvetési módosítást is módosítani kell” – írja a HVG.

Szegeden bezár a Nemzeti Színház, a Móra Ferenc Múzeum és az Anna Fürdő is. A szökőkutakat leállítják és szünetel majd a díszkivilágítás is.

További cikkek
1443011015
Mátyássy Szabolcs zeneszerzőt, színművészt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusát választotta meg a debreceni Csokonai Nemzeti Színház új igazgatójának a város közgyűlése egyhangú szavazással csütörtökön.
A Csokonai Fórum Latinovits Terme – forrás: Csokonai Fórum
A 10. Színházi Olimpia kiemelt helyszíne lesz a megújult debreceni Csokonai Fórum, ahová az Országos Színházi Találkozó keretében a magyarországi kőszínházak számos meghatározó előadása érkezik májusban és júniusban.
MDOL, Krvavá svatba
A 10. Színházi Olimpia előadásai nem csak műfaji, de nyelvi változatosságot is hoznak a hazai színpadokra: az alábbi válogatásban elsőként a szláv – ukrán, szerb, lengyel, szlovák és cseh nyelvű – előadásokból szemezgettünk.