Elek Tibor
Elek Tibor

Elek Tibor marad a Gyulai Várszínház igazgatója

Elek Tibor lett újabb öt évre a Gyulai Várszínház igazgatója a gyulai képviselő-testület egyhangú döntése értelmében – közölte az önkormányzat.

Mint írták, Elek Tibor volt az egyedüli pályázó a posztra, 2027. november 2-ig továbbra is vezetheti a Gyulai Várszínházat.

„Elek Tibor vezetése alatt újabb fénykorát éli a Gyulai Várszínház. Elek Tibor kiválóan szintetizálja a Várszínház legnemesebb művészeti hagyományait, amelyeket egyúttal korszerű módon megújít. A Gyulai Várszínház összművészeti fesztiválként több műfajt átölelve gazdag kínálatot biztosít a közönségnek, a művészeti minőséget mindig szem előtt tartva” – idézi a közlemény Görgényi Ernő polgármestert.

Az igazgató elmondta, azért fog dolgozni, hogy a jövőre 60 éves Gyulai Várszínház továbbra is közönségbarát, a legkülönbözőbb érdeklődésű és ízlésű közönségrétegeknek igényes ajánlatokat tevő, emlékezetes saját bemutatóival, színházi, zenei és egyéb fesztiváljainak, vendégelőadásainak és kamaraszínházi programsorozatának minőségével, szakmai színvonalával széles körű elismerést kivívó intézmény maradjon az elkövetkező években is.

Elek Tibor irodalomtörténész, kritikus, a Bárka című folyóirat főszerkesztője 2017. november 1. óta tölti be a Gyulai Várszínház ügyvezetői posztját. Vezetése alatt az elmúlt öt évben a Gyulai Várszínházban évadonként négy-öt saját bemutatót, köztük ősbemutatókat tartott, a hagyományos Shakespeare Fesztivál és a zenei fesztiválok mellett létrehozta az Erdélyi Hét elnevezésű színházai fesztivált és a nemzeti klasszikusok (Székely János, Weöres Sándor, Márai Sándor, Szabó Magda, Tamási Áron) napjait, nagy hangsúlyt fektetett a történelmi tematikájú és a kortárs magyar darabok játszására.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!