Josephine Melville / YouTube
Josephine Melville / YouTube

Elhunyt Josephine Melville brit színésznő 

A 61 éves Josephine Melville brit színésznő október 20-án lépett fel Nottinghamben. Az előadás végi tapsvihart követően bement az öltözőbe, ahol rosszul lett – írja a BBC.

A mentők kiérkezéséig egy orvosi végzettséggel rendelkező néző a színésznő segítségére sietett, de már nem tudták megmenteni az életét. 

A nottinghami színházban a történtek után felfüggesztették a darab későbbi előadásait, amiről az intézmény honlapján számoltak be. Részletesebb közleményében a színház vezetése részvétét nyilvánította az elhunyt színésznő családjának. 

Az essexi születésű Josephine Melville-t a legtöbben az EastEnders című brit szappanoperából ismerhették, amelyben 8 epizódon át alakított egy karaktert. 

További cikkek
1443011015
Mátyássy Szabolcs zeneszerzőt, színművészt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusát választotta meg a debreceni Csokonai Nemzeti Színház új igazgatójának a város közgyűlése egyhangú szavazással csütörtökön.
A Csokonai Fórum Latinovits Terme – forrás: Csokonai Fórum
A 10. Színházi Olimpia kiemelt helyszíne lesz a megújult debreceni Csokonai Fórum, ahová az Országos Színházi Találkozó keretében a magyarországi kőszínházak számos meghatározó előadása érkezik májusban és júniusban.
MDOL, Krvavá svatba
A 10. Színházi Olimpia előadásai nem csak műfaji, de nyelvi változatosságot is hoznak a hazai színpadokra: az alábbi válogatásban elsőként a szláv – ukrán, szerb, lengyel, szlovák és cseh nyelvű – előadásokból szemezgettünk.