Josephine Melville / YouTube
Josephine Melville / YouTube

Elhunyt Josephine Melville brit színésznő 

A 61 éves Josephine Melville brit színésznő október 20-án lépett fel Nottinghamben. Az előadás végi tapsvihart követően bement az öltözőbe, ahol rosszul lett – írja a BBC.

A mentők kiérkezéséig egy orvosi végzettséggel rendelkező néző a színésznő segítségére sietett, de már nem tudták megmenteni az életét. 

A nottinghami színházban a történtek után felfüggesztették a darab későbbi előadásait, amiről az intézmény honlapján számoltak be. Részletesebb közleményében a színház vezetése részvétét nyilvánította az elhunyt színésznő családjának. 

Az essexi születésű Josephine Melville-t a legtöbben az EastEnders című brit szappanoperából ismerhették, amelyben 8 epizódon át alakított egy karaktert. 

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.