BROS - fotó: Giulia Colla
BROS - fotó: Giulia Colla

Ismét Castellucci-előadás érkezik Budapestre 

Romeo Castellucci olasz rendező BROS című darabja 2023 májusában mutatkozik be a magyar közönségnek a XI. MITEM Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében. 

A világszerte integrált színházi előadásairól ismert olasz rendező és jelmeztervező alkotásaiban rendre megdől az irodalom elsőbbsége, miközben a gazdag képi megjelenítés által egyfajta összetett művészeti formává alakul a színpad, mely egyszerre foglalja magába a zene, a szobrászat, a festészet és az építészet kifejezési formáit.

A Nyugat-Európában nagy sikerrel debütált BROS előadásban az utcáról behívott névtelen férfiak anélkül válnak a darab főszereplőivé, hogy arról tudomásuk lenne. Aláírnak egy nyilatkozatot, hogy meghatározott viselkedési formálnak tesznek eleget, majd pedig a fellépés előtt rendőr egyenruhát és egy headsetet kapnak. Amikor a függöny felgördül, az utca emberéből színésszé avanzsált egyének valós idejű utasításokat kapnak, melyeket meghatározott időn belül kell végrehajtaniuk. A nézők erről persze mit sem tudnak, akik ugyanakkor egyre közelebb kerülnek a kiválasztottakhoz, hiszen  a tettek immár egybeesnek a valós élettel.    

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!