Nagy Viktor - forrás: Thália Színház
Nagy Viktor - forrás: Thália Színház

Nagy Viktor lett a Thália Színház művészeti vezetője

2022 októberétől Nagy Viktor a Thália Színház művészeti vezetője. Kálomista Gábor, a színház ügyvezető igazgatója kérte fel a posztra, ami több mint egy éve volt betöltetlen.

Nagy Viktor 1998-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakán Zsámbéki Gábor osztályában. 1998 és 2009 között a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának tagja, 2009-től 2012-ig a Budapesti Kamaraszínház tagja volt. 2012-től szabadúszóként játszott többek között a Kecskeméti Katona József Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház, az Orlai Produkciós Iroda, a Pintér Béla és Társulata, valamint a Panodráma Produkció előadásaiban.

Egyetemi és középiskolai óraadó művésztanár, a hamarosan nagykorúságát ünneplő Kultkikötő alapító igazgatója, amely jövő nyáron rendezi meg a 18. évadát hat Balaton-parti településen.

Nagy Viktor 2017 óta a Thália Színház tagja, ahol a 2017/2018-as szezonban az évad színésze lett. Jelenleg a színház hét előadásában látható.

2017-ben a POSZT-on, 2016-ban a VIDOR Fesztiválon ismerték el a legjobb epizódalakítás díjával, a 2015/2016-os évadban a Kecskeméti Katona József Színházban kapta meg a legjobb epizodista díját, 2003-ban pedig a kaposvári Csiky Gergely Színház Komor-gyűrűjét.

További cikkek
Berecz András – fotó: Eöri Szabó Zsolt
A Színházi Olimpia keretében megrendezett Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál házigazdáját arról is kérdeztük, megférhet-e hat dudás egy csárdában.
Ifjú barbárok - jelenet - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Négy alkalommal is láthatjuk az Ifjú barbárok című előadást a Nemzeti Színházban november 28. és december 1. között.
A kaposvári Csiky Gergely Színház - fotó: Varga György / MTI
A hazai színházi élet egyik kiemelkedő eseménye, az Országos Színházi Találkozó 2024. június 10. és június 16. között Kaposváron kerül megrendezésre.