Nagy Viktor - forrás: Thália Színház
Nagy Viktor - forrás: Thália Színház

Nagy Viktor lett a Thália Színház művészeti vezetője

2022 októberétől Nagy Viktor a Thália Színház művészeti vezetője. Kálomista Gábor, a színház ügyvezető igazgatója kérte fel a posztra, ami több mint egy éve volt betöltetlen.

Nagy Viktor 1998-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakán Zsámbéki Gábor osztályában. 1998 és 2009 között a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának tagja, 2009-től 2012-ig a Budapesti Kamaraszínház tagja volt. 2012-től szabadúszóként játszott többek között a Kecskeméti Katona József Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház, az Orlai Produkciós Iroda, a Pintér Béla és Társulata, valamint a Panodráma Produkció előadásaiban.

Egyetemi és középiskolai óraadó művésztanár, a hamarosan nagykorúságát ünneplő Kultkikötő alapító igazgatója, amely jövő nyáron rendezi meg a 18. évadát hat Balaton-parti településen.

Nagy Viktor 2017 óta a Thália Színház tagja, ahol a 2017/2018-as szezonban az évad színésze lett. Jelenleg a színház hét előadásában látható.

2017-ben a POSZT-on, 2016-ban a VIDOR Fesztiválon ismerték el a legjobb epizódalakítás díjával, a 2015/2016-os évadban a Kecskeméti Katona József Színházban kapta meg a legjobb epizodista díját, 2003-ban pedig a kaposvári Csiky Gergely Színház Komor-gyűrűjét.

További cikkek
Forrás: 4K Media Studio
A 10. Színházi Olimpia  által nyújtott szakmai lehetőségekről tartottak tájékoztatást március 30-án a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói számára.
Maszk
A maszk útjának athéni állomásán Theodórosz Terzopulosz olimpia alapítót színházában, az Attiszban is meglátogatta stábunk. Videóízelítő a görög rendezőóriás színházi szentélyében töltött időről.
Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar
A Müpa Budapest A kétkedő szellem című koncerttel vesz részt a 10. Színházi Olimpián, aminek kapcsán Káel Csaba vezérigazgatót és Szomolányi Janinát, a Bartók Tavasz Művészeti Hetek operatív igazgatóját kérdeztük.