A Kolozsvári Állami Magyar Színház Hamlet-előadása / Biró József
A Kolozsvári Állami Magyar Színház Hamlet-előadása / Biró József

Ezek a magyar előadások láthatók a bukaresti színházi fesztiválon

November 5-13. között rendezik a romániai 32. Országos Színházi Fesztivált, melyre több erdélyi előadás is meghívást kapott. 

A Kolozsvári Állami Magyar Színházból két előadás érkezik Bukarestbe: a Tompa Gábor rendezésében bemutatott Hamlet, a címszerepben Vecsei H. Miklóssal, valamint Eugène Ionesco Makbett című abszurdja Silviu Purcărete rendezésében, a címszerepben Bogdán Zsolttal.

A programban szerepel a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház két előadása, a Hegymegi Máté rendezte Jógyerekek képeskönyve című junk opera, valamint a Szerelem és más bűntények című kísérleti előadás. A kolozsvári színművészeti egyetemisták az Édes Annából készült előadással mutatkoznak be. A fesztiválhoz kapcsolódóan a bukaresti Liszt Intézetben november 4. és 17. között tekinthető meg Bagossy Levente díszletmakettjeinek kiállítása.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!