A Kolozsvári Állami Magyar Színház Hamlet-előadása / Biró József
A Kolozsvári Állami Magyar Színház Hamlet-előadása / Biró József

Ezek a magyar előadások láthatók a bukaresti színházi fesztiválon

November 5-13. között rendezik a romániai 32. Országos Színházi Fesztivált, melyre több erdélyi előadás is meghívást kapott. 

A Kolozsvári Állami Magyar Színházból két előadás érkezik Bukarestbe: a Tompa Gábor rendezésében bemutatott Hamlet, a címszerepben Vecsei H. Miklóssal, valamint Eugène Ionesco Makbett című abszurdja Silviu Purcărete rendezésében, a címszerepben Bogdán Zsolttal.

A programban szerepel a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház két előadása, a Hegymegi Máté rendezte Jógyerekek képeskönyve című junk opera, valamint a Szerelem és más bűntények című kísérleti előadás. A kolozsvári színművészeti egyetemisták az Édes Annából készült előadással mutatkoznak be. A fesztiválhoz kapcsolódóan a bukaresti Liszt Intézetben november 4. és 17. között tekinthető meg Bagossy Levente díszletmakettjeinek kiállítása.

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.