A Kolozsvári Állami Magyar Színház Hamlet-előadása / Biró József
A Kolozsvári Állami Magyar Színház Hamlet-előadása / Biró József

Ezek a magyar előadások láthatók a bukaresti színházi fesztiválon

November 5-13. között rendezik a romániai 32. Országos Színházi Fesztivált, melyre több erdélyi előadás is meghívást kapott. 

A Kolozsvári Állami Magyar Színházból két előadás érkezik Bukarestbe: a Tompa Gábor rendezésében bemutatott Hamlet, a címszerepben Vecsei H. Miklóssal, valamint Eugène Ionesco Makbett című abszurdja Silviu Purcărete rendezésében, a címszerepben Bogdán Zsolttal.

A programban szerepel a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház két előadása, a Hegymegi Máté rendezte Jógyerekek képeskönyve című junk opera, valamint a Szerelem és más bűntények című kísérleti előadás. A kolozsvári színművészeti egyetemisták az Édes Annából készült előadással mutatkoznak be. A fesztiválhoz kapcsolódóan a bukaresti Liszt Intézetben november 4. és 17. között tekinthető meg Bagossy Levente díszletmakettjeinek kiállítása.

További cikkek
Forrás: 4K Media Studio
A 10. Színházi Olimpia  által nyújtott szakmai lehetőségekről tartottak tájékoztatást március 30-án a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói számára.
Maszk
A maszk útjának athéni állomásán Theodórosz Terzopulosz olimpia alapítót színházában, az Attiszban is meglátogatta stábunk. Videóízelítő a görög rendezőóriás színházi szentélyében töltött időről.
Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar
A Müpa Budapest A kétkedő szellem című koncerttel vesz részt a 10. Színházi Olimpián, aminek kapcsán Káel Csaba vezérigazgatót és Szomolányi Janinát, a Bartók Tavasz Művészeti Hetek operatív igazgatóját kérdeztük.