Mészáros Árpád III. Richárd szerepében
Mészáros Árpád III. Richárd szerepében

Mészáros Árpád kapta a Pataki-gyűrűt

Mészáros Árpád, az Újvidéki Színház művésze vehette át a legrangosabb vajdasági színházi elismerést október 30-án Szabadkán.

A színész az Újvidéki Színház III. Richárd című előadásának címszerepében nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést. A William Shakespeare szövege alapján készült előadást Dejan Projkovszki rendezte.

A szereppel kapcsolatban Mészáros Árpád korábban a Magyar Szó című újvidéki napilapnak azt mondta: „minden emberben ott bujkál valami ördögféle is, ami olykor elő akar jönni, és nincs annál jobb, amikor színpadon, megengedett körülmények között az ember kidobhatja ezt magából”.

Véleménye szerint attól a pillanattól kezdve, hogy Richárd kimondja, gazember lesz, mindenféle gátlás nélkül lát neki annak, hogy úgymond futószalagon rendelje el a gyilkosságokat.

A Pataki-gyűrűt az előző évadban nyújtott legkiemelkedőbb színészi alakításért ítéli oda a zsűri, és a délvidéki magyar színjátszás napján adják át. A pecsétgyűrű mellé pénzjutalom is jár.

A délvidéki magyar színjátszás napja október 29. annak emlékére, hogy 1945-ben ezen a napon mutatták be a színház első darabját, Balázs Béla Boszorkánytáncát Pataki László, a szabadkai Népszínház alapító tagjának rendezésében.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!