Domján Mária - forrás: Pécsi Nemzeti Színház
Domján Mária - forrás: Pécsi Nemzeti Színház

Elhunyt Domján Mária a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja

A Pécsi Nemzeti Színház Társulata megrendülten tudatja, hogy hosszú, súlyos betegség után elhunyt Dr. Aszódi Pálné Domján Mária, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja.

A sokak által ismert, kollégái által rajongásig szeretett Cica néni közel 70 évig volt társulati tag. 1936. november 10-én született Szentlőrincen. 16 éves korában – 1952. augusztus 1-jén – került tehetséges táncosként a színházba, ahol 46 éves koráig táncolt. Kezdetben a  tánckarban, később pedig alapító tagként a legendás Eck Imre alapította Pécsi Balett előadásaiban is láthatta a közönség a legváltozatosabb szerepekben. Nyugdíjazása után a társulat tagja maradt.

Rendezőasszisztensként, ügyelőként végezte példaértékű, odaadó, alázatos, precíz munkáját. Aktív részt vállalt a gyermekszereplők felkutatásában, és mindvégig nagy szeretettel, odaadással végezte az előadások gyermekszereplőinek mentorálását.

Az aktív munkát 2019-ben, 84 éves korában fejezte be, de amíg egészsége engedte mindig látogatta az előadásokat.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!