Fotó: jaszaiszinhaz.hu

Nem zár be télen a Jászai Mari Színház

Az energiaválság fokozódása és a gazdasági körülmények romlása következtében egyre több kulturális intézmény kényszerül arra, hogy átmenetileg bezárja kapuit. Tekintettel a színházakat és nézőket egyaránt érintő sajnálatos helyzetre, a Jászai Mari Színház, Népház téli nyitva tartásával kapcsolatban Crespo Rodrigo igazgató a színház társulati ülésén a következő tájékoztatást adta.

„A fenntartóval történt egyeztetést követően a Jászai Mari Színház, Népház vezetése úgy döntött, hogy a jelenlegi energiaárak mellett elengedhetetlen működési költségeink hatékony csökkentése, ezért a 2023. január 1. és február 24. közötti időszakban csak a kamaraszínházi előadásokat tűzzük műsorra. Költségeink racionalizálása kapcsán tehát a Kamaraszínházon és az azt kiszolgáló helységeken kívül a színház épületének többi része ebben az időszakban lezárásra kerül. 2023-ban az első nagyszínpadi előadásunk február 25-én az Amadeus című színmű bemutatója lesz. Az érintett időszakban a színház jegypénztára és szervezése zavartalanul nyitva tart. Arra biztatom tehát nézőinket, nyugodtan tervezzenek a téli időszakra is a Jászai Mari Színházzal, váltsanak hozzánk jegyet vagy À la carte, illetve Karácsonyi bérletet, hiszen nem kell lemondaniuk a színház élményéről. Továbbra is várunk mindenkit sok szeretettel a Jászaiban!”

(Via jaszaiszinhaz.hu)

További cikkek
1443011015
Mátyássy Szabolcs zeneszerzőt, színművészt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusát választotta meg a debreceni Csokonai Nemzeti Színház új igazgatójának a város közgyűlése egyhangú szavazással csütörtökön.
A Csokonai Fórum Latinovits Terme – forrás: Csokonai Fórum
A 10. Színházi Olimpia kiemelt helyszíne lesz a megújult debreceni Csokonai Fórum, ahová az Országos Színházi Találkozó keretében a magyarországi kőszínházak számos meghatározó előadása érkezik májusban és júniusban.
MDOL, Krvavá svatba
A 10. Színházi Olimpia előadásai nem csak műfaji, de nyelvi változatosságot is hoznak a hazai színpadokra: az alábbi válogatásban elsőként a szláv – ukrán, szerb, lengyel, szlovák és cseh nyelvű – előadásokból szemezgettünk.