Snow Show credit Aya Rufin

Öt alkalommal látható Slava Polunin SnowShow című előadása a MITEM-en

A 2023-as Színházi Olimpia keretében június 16-18. között öt alkalommal is színpadra kerül Slava Polunin társulatának különleges előadása. 

Slava Polunin alkotótársával, A. Szkvorcovval létrehozott komikus mozgásszínházi és vizuális darabjai révén vált az orosz kulturális élet ikonikus alakjává. A 80-as évek elején megalapította saját legendás színházi társulatát, a Licegyeit (Alakoskodók). Ez idő alatt született meg a sárga bohóc – Asissai – karakterének ötlete.

A SnowShow 1993-ban debütált, azóta pedig folyamatosan járja a világot. Több száz városban, több ezer előadását tekintették meg a nézők milliói. Az évek során maga az előadás és létrehozója is legalább húsz, a legnagyobb elismerést jelentő díjat nyert el, köztük a Lawrence Olivier-, a Drama Desk-, a Triumph- és a Golden Nose-díjakat.

„Egy nap arra ébredtem, hogy olyan előadást akarok létrehozni, amely visszavezet bennünket a gyermeki álmokhoz. Egy előadást, amely a színházba érkező embereket segíti abban, hogy kiszabaduljanak a felnőttlét béklyójából, és újra megleljék magukban azt a kisfiút vagy kislányt, akik valaha voltak… Így hát keresni kezdtem valamit, ami új inspirációt adhat a színházamnak. Varázslatos kutatás volt: úgy éreztem, egy felfedezetlen és lenyűgöző, ismeretlen táj felé tartok” – mondja az előadásról Polunin. 

„A tragikomédia mélységeibe akartam behatolni, megnézni, mennyire elegyíthető a dráma a nevetéssel. Felmérni, mennyire tetszhet egy ilyen jámbor, tétova, zavarodott karakter a kortárs közönségnek – annak a közönségnek, amelyik őrült tempóhoz, végtelen, kaleidoszkóp-szerű események, színek, hangok, „terek és idők” kavalkádjához szokott. Teljesen meg akartam merítkezni ebben a gogoli, becketti világban. Azt akartam, hogy a karakterem egyszerre legyen epikus és lírikus, gyengéd és szenvedélyes, bölcs és naiv” – folytatja Polunin, a ma élő legünnepeltebb bohóc, a  Slava’s Fools Unlimited alapítója.

Az évek során legendássá vált az előadás, lelkes rajongói a világ minden tájáról követik országról országra, hogy újra és újra megtapasztalják, milyen elmerülni az álmok és a képzelet csodás birodalmában, a gyermekkor világában.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!