Novák Katalin és Kern András
Novák Katalin és Kern András

75 éves lett Kern András

Kern Andrást a Játékszínben köszöntötték fel születésnapja előestéjén A vád tanúja című előadás után. Az ünnepségen Novák Katalin is részt vett.  

Kern András A vád tanúja főszerepét játszotta január 27-én. A tapsrendben a Játékszín igazgatója, Bank Tamás a közönség előtt a színpadon köszöntötte a művészt, majd a produkció fellépői körében, zártkörű fogadáson koccintottak az ünnepeltre. 

A köztársasági elnök közösségi oldalán tette közzé, megtisztelőnek érzi, hogy előadása után személyesen is felköszönthette a méltán népszerű színművészt.

Kern András 10 éves kora óta a színpadon van, több mint 50 éve a Vígszínház tagja, számtalan filmben játszott, néhányat rendezett is, és jó ideig ő volt Woody Allen magyar hangja. A Rádiókabaré-számaiból szállóigék lettek.

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.