Fotó: Small Size Network

9. Small Size Napok a Kolibriben!

Január 27. és 29. között immár kilencedik alkalommal rendezi meg a Kolibri Színház a nemzetközi Small Size Napokat, amelynek célja, hogy felhívják a közönség, a szakma és a kultúrpolitikusok figyelmét a legfiatalabbaknak szóló színház fontosságára. A teátrum három fesztiválnak is otthont ad a 10. Színházi Olimpia keretében.

A 0-6 éveseknek szóló színházi programok világszerte “A művészet nem kor, hanem kíváncsiság kérdése” mottó köré szerveződnek.

Az idei Small Size Napok programjában a Kippkopp és Tipptopp című előadást tűzik műsorra a Kolibri Fészekben. Marék Veronika népszerű gesztenyehőseivel január 27-én, pénteken, 10:30 órakor és január 29-én, vasárnap, 9:30 és 11 órakor találkozhatnak a nézők.

Az eseménysorozatra a Kolibri Színház művészei egy rövid videót is készítettek, amelyet a Small Size Hálózat tagjaival közös “Ad astra” (“Út a csillagokba”) mottó ihletett. A kisfilm a többi Small Size partner alkotásával együtt a Small Size Network Facebook oldalán kerül a nagyközönség elé.

A Small Size Napok, avagy Small Size Days egy nemzetközi eseménysorozat, amelynek keretében három napon át a 0-6 éves korosztálynak szóló előadások, szakmai workshopok és egyéb programok zajlanak. A rendezvényre a legkisebbeket és családjukat várják a szervezők, valamint a nevelőket, pedagógusokat és érdeklődőket, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a művészet a születés pillanatától fontos és értékes része az életünknek.

2023 januárjának utolsó hétvégéjén immár kilencedik alkalommal kerül sor a Small Size Napokra: idén a világ 36 országában, Chilétől Görögországig, Törökországtól Mongóliáig különböző online és élő programok – előadások, workshopok, koncertek, kiállítások – várják a legkisebbeket. A fesztivál különlegessége, hogy a programok egy időben zajlanak, egy nagy, közös Világeseményt alkotva. A Small Size Napok a Small Size Hálózat (Small Size Network) kezdeményezésére jött létre.

A 2023-as Small Size Napok nemzetközi programjai ide kattintva követhetők.

A Kolibri Színházban rendezik meg a Patchwork Fesztivált, a PlayOn Fesztivált és a SENSES Nemzetközi Fesztivált a 10. Színházi Olimpia keretein belül.

(Via kolibriszinhaz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!