Fotó: Small Size Network

9. Small Size Napok a Kolibriben!

Január 27. és 29. között immár kilencedik alkalommal rendezi meg a Kolibri Színház a nemzetközi Small Size Napokat, amelynek célja, hogy felhívják a közönség, a szakma és a kultúrpolitikusok figyelmét a legfiatalabbaknak szóló színház fontosságára. A teátrum három fesztiválnak is otthont ad a 10. Színházi Olimpia keretében.

A 0-6 éveseknek szóló színházi programok világszerte “A művészet nem kor, hanem kíváncsiság kérdése” mottó köré szerveződnek.

Az idei Small Size Napok programjában a Kippkopp és Tipptopp című előadást tűzik műsorra a Kolibri Fészekben. Marék Veronika népszerű gesztenyehőseivel január 27-én, pénteken, 10:30 órakor és január 29-én, vasárnap, 9:30 és 11 órakor találkozhatnak a nézők.

Az eseménysorozatra a Kolibri Színház művészei egy rövid videót is készítettek, amelyet a Small Size Hálózat tagjaival közös “Ad astra” (“Út a csillagokba”) mottó ihletett. A kisfilm a többi Small Size partner alkotásával együtt a Small Size Network Facebook oldalán kerül a nagyközönség elé.

A Small Size Napok, avagy Small Size Days egy nemzetközi eseménysorozat, amelynek keretében három napon át a 0-6 éves korosztálynak szóló előadások, szakmai workshopok és egyéb programok zajlanak. A rendezvényre a legkisebbeket és családjukat várják a szervezők, valamint a nevelőket, pedagógusokat és érdeklődőket, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a művészet a születés pillanatától fontos és értékes része az életünknek.

2023 januárjának utolsó hétvégéjén immár kilencedik alkalommal kerül sor a Small Size Napokra: idén a világ 36 országában, Chilétől Görögországig, Törökországtól Mongóliáig különböző online és élő programok – előadások, workshopok, koncertek, kiállítások – várják a legkisebbeket. A fesztivál különlegessége, hogy a programok egy időben zajlanak, egy nagy, közös Világeseményt alkotva. A Small Size Napok a Small Size Hálózat (Small Size Network) kezdeményezésére jött létre.

A 2023-as Small Size Napok nemzetközi programjai ide kattintva követhetők.

A Kolibri Színházban rendezik meg a Patchwork Fesztivált, a PlayOn Fesztivált és a SENSES Nemzetközi Fesztivált a 10. Színházi Olimpia keretein belül.

(Via kolibriszinhaz.hu)

További cikkek
Rátóti Zoltán / Eöri Szabó Zsolt
A MITEM részeként létrejövő Madách Projekt kapcsán az SZFE rektorával, Rátóti Zoltánnal valamint a rendezvénysorozat koordinátoraival beszélgettünk.
farsang
Február 21-én 19 órától a musical irodalom legnagyobbjai és a legismertebb táncdalok szólalnak meg a veszprémi színház művészeinek előadásában. Idén is készülnek jelmezversennyel, értékes színházi nyereményekért. Veszprém városa a 10. Színházi Olimpia több előadását is befogadja.
farsang
Megtartották Ion Luca Caragiale: Farsang című darabjának olvasópróbáját a Thália Színházban. A teátrum a Harag György Társulat Csongor és Tünde előadását fogadja be a 10. Színházi Olimpián.