Az Úr nevében című előadás
Az Úr nevében című előadás

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház mutatkozik be a Vendégváró Fesztiválon

Három előadással mutatkozik be a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház február 17. és február 19. között a 11. Vendégváró Fesztiválon Budapesten, a Bethlen Téri Színházban.

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Bethlen Téri Színház a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált, amelynek idei meghívottja a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. A vajdasági társulat tabudöntögető és progresszív előadásokkal, köztük egy premierrel lép színpadra.

A Bethlen Téri Színház kiemelt célja, hogy a határon túli társulatok megmutathassák a fővárosban értékeiket, művészetüket – idézi a tájékoztató Váczi Lászlót, a Bethlen Téri Színház ügyvezető igazgatóját, aki szerint a fesztivál által még szélesebb képet kaphat a közönség a magyar kultúráról.

Február 17-én Amikor Isten hasba rúg című produkciót láthatja a közönség, Lovas Ildikó azonos című regényét Urbán András vitte színre, de az ő rendezésében szerepel a programban Az Úr nevében című darab is. A harmadik napon Gunilla Boëthius svéd író A föld fia című drámája lesz látható Hegymegi Máté rendezésében, a drámát Szappanos Gábor fordította.

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.