Az Úr nevében című előadás
Az Úr nevében című előadás

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház mutatkozik be a Vendégváró Fesztiválon

Három előadással mutatkozik be a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház február 17. és február 19. között a 11. Vendégváró Fesztiválon Budapesten, a Bethlen Téri Színházban.

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Bethlen Téri Színház a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált, amelynek idei meghívottja a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. A vajdasági társulat tabudöntögető és progresszív előadásokkal, köztük egy premierrel lép színpadra.

A Bethlen Téri Színház kiemelt célja, hogy a határon túli társulatok megmutathassák a fővárosban értékeiket, művészetüket – idézi a tájékoztató Váczi Lászlót, a Bethlen Téri Színház ügyvezető igazgatóját, aki szerint a fesztivál által még szélesebb képet kaphat a közönség a magyar kultúráról.

Február 17-én Amikor Isten hasba rúg című produkciót láthatja a közönség, Lovas Ildikó azonos című regényét Urbán András vitte színre, de az ő rendezésében szerepel a programban Az Úr nevében című darab is. A harmadik napon Gunilla Boëthius svéd író A föld fia című drámája lesz látható Hegymegi Máté rendezésében, a drámát Szappanos Gábor fordította.

További cikkek
1443011015
Mátyássy Szabolcs zeneszerzőt, színművészt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusát választotta meg a debreceni Csokonai Nemzeti Színház új igazgatójának a város közgyűlése egyhangú szavazással csütörtökön.
A Csokonai Fórum Latinovits Terme – forrás: Csokonai Fórum
A 10. Színházi Olimpia kiemelt helyszíne lesz a megújult debreceni Csokonai Fórum, ahová az Országos Színházi Találkozó keretében a magyarországi kőszínházak számos meghatározó előadása érkezik májusban és júniusban.
MDOL, Krvavá svatba
A 10. Színházi Olimpia előadásai nem csak műfaji, de nyelvi változatosságot is hoznak a hazai színpadokra: az alábbi válogatásban elsőként a szláv – ukrán, szerb, lengyel, szlovák és cseh nyelvű – előadásokból szemezgettünk.