Az ember tragédiája részleteivel emlékezik a Vígszínház Madách Imrére

Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából a Vígszínház kisfilmet forgatott, felidézve Az ember tragédiája közismert és néhány ritkábban idézett részletét. A Vígszínház színpadán Eugène Ionesco Macbett című darabját láthatjuk majd a Színházi Olimpia keretében, a Kolozsvári Állami Magyar Színház előadásában.

„Valamennyien ismerni véljük Madách Imre főművét, Az ember tragédiáját, irodalomtörténetünk kivételesen fontos fejezetét, a magyar drámatörténet egyik csúcsteljesítményét, ezt a nagyszabású, csodálatos drámai költeményt. Talán idézni is tudjuk
egy-két szállóigévé vált sorát, hiszen a középiskolában memoriter volt, kötelező olvasmány, ám a mű gondolati tartalmaira megérve már kevesen vesszük kézbe.” – olvashatjuk a Vígszínház közleményében.

Ebben a Madách Imre születésének 200. évfordulójára készített néhány perces videóban számos közismert és néhány ritkábban idézett részletet fűztek össze a Vígszínház színművészei – Hegedűs D. Géza, Lukács Sándor, Kern András, Hegyi Barbara, Orosz Ákos, ifj. Vidnyánszky Attila, Wunderlich József, Gyöngyösi Zoltán, Kőszegi Ákos, Márkus Luca, Szilágyi Csenge, Radnay Csilla, Waskovics Andrea és Antóci Dorottya –, hogy kedvet csináljanak e világirodalmi léptékben is jelentős mű újraolvasásához.

MADÁCH 200 – Az ember tragédiája

  • Az Úr: Hegedűs D. Géza, Lukács Sándor
  • Lucifer: Kern András, Hegyi Barbara, Orosz Áko
  • Ádám: ifj. Vidnyánszky Attila, Wunderlich József, Gyöngyösi Zoltán, Kőszegi Áko
  • Éva: Márkus Luca, Szilágyi Csenge
  • Angyalok kara: Radnay Csilla, Waskovics Andrea, Antóci Dorottya
További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!