Fotó: Bere Mátyás - jokaiszinhaz.hu

Az Oscar női változatát viszi színre a Békéscsabai Jókai Színház

A Sylvester Stallone főszereplésével készült vígjáték, az Oscar női változatát viszi színre a Békéscsabai Jókai Színház. A Lady Oscar című kamaradarabot Radó Denise rendezi, a történet a ’30-as évek maffiavilágából napjaink divatvilágába került át. A teátrum egyike a 10. Színházi Olimpia befogadó helyszíneinek.

Seregi Zoltán színházigazgató a próbafolyamat kezdetén elmondta, hagyomány, hogy a Sík Ferenc Kamaraszínházban a két bemutató közül az egyik egy „fergeteges komédia”. Legutóbb a Furcsa pár női változatát vitték ott színre, most egy újabb „női darab” következik.

„Lesz poén poén hátán, félreértés félreértés hátán, kavarodás kavarodás hátán, a néző minden pillanatban megdolgoztathatja a rekeszizmát. De ez a legnehezebb műfaj, mert mindent tűpontosan ki kell dolgozni” – mondta Radó Denise, aki szerint napjainkban jó legalább egy felhőtlen estét adni az embereknek. A rendező – aki a filmben Lisa Provolone szinkronhangja volt – üdvözölte, hogy híres, jól megírt darabokat „áttesznek” női változatba, mert, mint mondta, mindig kevesebb a női szerep. A főszereplő Clara szerepe „sokoldalú, hatalmas amplitúdóval lehet játszani, jutalomjáték ez egy színésznőnek” – fogalmazott.

A főszereplőt alakító Komáromi Anett szerint tartás kell ehhez az erős jellemű, kemény, a külsőségekre nagyon adó karakterhez. Hozzátette, lehet lubickolni a szerepben, ugyanakkor nagy nyomás, hogy igazgatni kell a többi szereplőt. A darab követi a film konfliktusait, főszerepet kapnak az egyforma bőröndök, de a helyszín napjaink egy high-tech luxuslakása. Még az okosotthon is megbolondul, a robotporszívó és a légkondi elindul magától, hogy minden fokozza Clara idegállapotát – mondta Egyed Zoltán díszlettervező. Csík György jelmezei – saját szavai szerint – „nagyon extravagánsak, különlegesek, picit elrajzoltak, picit talán túlzóak, szoborszerűek lesznek”.

Komáromi Anett mellett Nagy Róbertet, Csomós Lajost, Katkó Ferencet, Veselényi Orsolyát, Csonka Dórát és Kiss Viktóriát láthatják a nézők február 9-10-11-én Szentesen, a Tóth József Színház és Vigadóban, és a tervek szerint április 1-jén (az energiaválság miatt elrendelt három hónapos szünet után) Békéscsabán.

A békéscsabai társulat a Színházi Olimpia keretében a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

(Via MTI)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.