Fotó: Bere Mátyás - jokaiszinhaz.hu

Az Oscar női változatát viszi színre a Békéscsabai Jókai Színház

A Sylvester Stallone főszereplésével készült vígjáték, az Oscar női változatát viszi színre a Békéscsabai Jókai Színház. A Lady Oscar című kamaradarabot Radó Denise rendezi, a történet a ’30-as évek maffiavilágából napjaink divatvilágába került át. A teátrum egyike a 10. Színházi Olimpia befogadó helyszíneinek.

Seregi Zoltán színházigazgató a próbafolyamat kezdetén elmondta, hagyomány, hogy a Sík Ferenc Kamaraszínházban a két bemutató közül az egyik egy „fergeteges komédia”. Legutóbb a Furcsa pár női változatát vitték ott színre, most egy újabb „női darab” következik.

„Lesz poén poén hátán, félreértés félreértés hátán, kavarodás kavarodás hátán, a néző minden pillanatban megdolgoztathatja a rekeszizmát. De ez a legnehezebb műfaj, mert mindent tűpontosan ki kell dolgozni” – mondta Radó Denise, aki szerint napjainkban jó legalább egy felhőtlen estét adni az embereknek. A rendező – aki a filmben Lisa Provolone szinkronhangja volt – üdvözölte, hogy híres, jól megírt darabokat „áttesznek” női változatba, mert, mint mondta, mindig kevesebb a női szerep. A főszereplő Clara szerepe „sokoldalú, hatalmas amplitúdóval lehet játszani, jutalomjáték ez egy színésznőnek” – fogalmazott.

A főszereplőt alakító Komáromi Anett szerint tartás kell ehhez az erős jellemű, kemény, a külsőségekre nagyon adó karakterhez. Hozzátette, lehet lubickolni a szerepben, ugyanakkor nagy nyomás, hogy igazgatni kell a többi szereplőt. A darab követi a film konfliktusait, főszerepet kapnak az egyforma bőröndök, de a helyszín napjaink egy high-tech luxuslakása. Még az okosotthon is megbolondul, a robotporszívó és a légkondi elindul magától, hogy minden fokozza Clara idegállapotát – mondta Egyed Zoltán díszlettervező. Csík György jelmezei – saját szavai szerint – „nagyon extravagánsak, különlegesek, picit elrajzoltak, picit talán túlzóak, szoborszerűek lesznek”.

Komáromi Anett mellett Nagy Róbertet, Csomós Lajost, Katkó Ferencet, Veselényi Orsolyát, Csonka Dórát és Kiss Viktóriát láthatják a nézők február 9-10-11-én Szentesen, a Tóth József Színház és Vigadóban, és a tervek szerint április 1-jén (az energiaválság miatt elrendelt három hónapos szünet után) Békéscsabán.

A békéscsabai társulat a Színházi Olimpia keretében a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

(Via MTI)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!