Fotó: M Studio

MORIX 508 – A távoli jövőben játszódik az M Studio új bemutatója

A MORIX 508 egy távoli jövőről szóló táncprodukció, amelyben az emberek kiborgokká (cyborg) alakulnak át, hogy az óceán mélyén élhessenek. A társulat a [email protected] és a Lift című előadásokkal vesz részt a 10. Színházi Olimpián.

A MORIX 508 egy mesterséges intelligencia (AI) hangján mesél a Földről, amit egy olyan bolygónak képzel el, ahol a kevés, túlélő ember túlzsúfolt szigeteken él. Az előadás egy kis csoport morixról szól, olyan kiborgokról, akik drasztikus fejlődésen estek át, hogy túlélhessenek és boldogulhassanak a víz alatti világban. Történetük a túléléshez szükséges alkalmazkodásról szól, párbeszédet nyitva az emberiség jövőbeli sorsáról.

Az előadás a biocyborgok testének és ökoszisztémájának lebilincselő története, ugyanakkor egy fantáziagyakorlat is arról, hogyan reagálhat egy társadalom az ökológiai katasztrófára. A morixok, akiket vagy szegregációs technológiának, vagy új vallásnak, vagy szükséges evolúciónak tekintünk, folyamatosan újra alkudják identitásukat és képességeiket. A három morix viszonya a környezetével, amelyben él kérdéseket vet fel a jelenlegi éghajlati válsággal küzdő bolygónkról.

Koreográfia: Simona Deaconescu. Zene: Vlaicu Golcea. Szcenográfia: Beczásy Beatrix. Előadók: Balázs Judith, Deák Zoltán, Polgár Emília. Az előadás létrejöttét Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Bethlen Gábor Alap támogatta. A bemutatót 2023. január 24-én 19:00 órától tartják a Háromszék Táncstúdióban.

A társulat a [email protected] és a Lift című előadásokkal vesz részt a 10. Színházi Olimpián.

További cikkek
Rátóti Zoltán / Eöri Szabó Zsolt
A MITEM részeként létrejövő Madách Projekt kapcsán az SZFE rektorával, Rátóti Zoltánnal valamint a rendezvénysorozat koordinátoraival beszélgettünk.
farsang
Február 21-én 19 órától a musical irodalom legnagyobbjai és a legismertebb táncdalok szólalnak meg a veszprémi színház művészeinek előadásában. Idén is készülnek jelmezversennyel, értékes színházi nyereményekért. Veszprém városa a 10. Színházi Olimpia több előadását is befogadja.
farsang
Megtartották Ion Luca Caragiale: Farsang című darabjának olvasópróbáját a Thália Színházban. A teátrum a Harag György Társulat Csongor és Tünde előadását fogadja be a 10. Színházi Olimpián.