Fotó: M Studio

MORIX 508 – A távoli jövőben játszódik az M Studio új bemutatója

A MORIX 508 egy távoli jövőről szóló táncprodukció, amelyben az emberek kiborgokká (cyborg) alakulnak át, hogy az óceán mélyén élhessenek. A társulat a [email protected] és a Lift című előadásokkal vesz részt a 10. Színházi Olimpián.

A MORIX 508 egy mesterséges intelligencia (AI) hangján mesél a Földről, amit egy olyan bolygónak képzel el, ahol a kevés, túlélő ember túlzsúfolt szigeteken él. Az előadás egy kis csoport morixról szól, olyan kiborgokról, akik drasztikus fejlődésen estek át, hogy túlélhessenek és boldogulhassanak a víz alatti világban. Történetük a túléléshez szükséges alkalmazkodásról szól, párbeszédet nyitva az emberiség jövőbeli sorsáról.

Az előadás a biocyborgok testének és ökoszisztémájának lebilincselő története, ugyanakkor egy fantáziagyakorlat is arról, hogyan reagálhat egy társadalom az ökológiai katasztrófára. A morixok, akiket vagy szegregációs technológiának, vagy új vallásnak, vagy szükséges evolúciónak tekintünk, folyamatosan újra alkudják identitásukat és képességeiket. A három morix viszonya a környezetével, amelyben él kérdéseket vet fel a jelenlegi éghajlati válsággal küzdő bolygónkról.

Koreográfia: Simona Deaconescu. Zene: Vlaicu Golcea. Szcenográfia: Beczásy Beatrix. Előadók: Balázs Judith, Deák Zoltán, Polgár Emília. Az előadás létrejöttét Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Bethlen Gábor Alap támogatta. A bemutatót 2023. január 24-én 19:00 órától tartják a Háromszék Táncstúdióban.

A társulat a [email protected] és a Lift című előadásokkal vesz részt a 10. Színházi Olimpián.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!