Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

Rátonyi Róbert előtt tiszteleg a veszprémi színház

A Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál névadója, a magyar operett koronázatlan királya 1923. február 18-án született, mely jeles alkalomból operettben gazdag, minden korosztályt megszólító programokkal készül a teátrum. Veszprém városa a 10. Színházi Olimpia több előadását is befogadja.

A Rátonyi Róbert 100 elnevezésű eseményen 2023. február 18-án 13 órától egészen este 18.30-ig számos programmal, különleges játékkal, értékes nyereményekkel, vendéglátással, operett összeállítással és megannyi élménnyel, feltöltődéssel várják az érdeklődőket a Veszprémi Petőfi Színház díszterén.

13 órától a színház Facebook-oldalán élő bejelentkezéssel indítják az ünnepi programsorozatot, majd 14 órától Balatonalmádiban mutatják be zenés operett összeállításukat. Ezt követően 15 órától megnyitja kapuit a színház előcsarnokában a „Rátonyi Róbert 100 – Mini kiállítás”.

17 órától a Dísztéren üdvözlő itallal és játékkal várják az érdeklődőket. Érdemes 17 órára érkezni, mert az első 100 nézőnek lehetősége nyílik értékes nyereményekre szert tenni. 17.30-tól kezdetét veszi a „HANGULAT, MOSOLY ÉS MÁMOR…” című operett pezsgés.

Veszprém városa a 10. Színházi Olimpia több előadását is befogadja.

(Via petofiszinhaz.hu)

További cikkek
1443011015
Mátyássy Szabolcs zeneszerzőt, színművészt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusát választotta meg a debreceni Csokonai Nemzeti Színház új igazgatójának a város közgyűlése egyhangú szavazással csütörtökön.
A Csokonai Fórum Latinovits Terme – forrás: Csokonai Fórum
A 10. Színházi Olimpia kiemelt helyszíne lesz a megújult debreceni Csokonai Fórum, ahová az Országos Színházi Találkozó keretében a magyarországi kőszínházak számos meghatározó előadása érkezik májusban és júniusban.
MDOL, Krvavá svatba
A 10. Színházi Olimpia előadásai nem csak műfaji, de nyelvi változatosságot is hoznak a hazai színpadokra: az alábbi válogatásban elsőként a szláv – ukrán, szerb, lengyel, szlovák és cseh nyelvű – előadásokból szemezgettünk.