Fotó: Bereczki Sándor

Szilveszteri bemutatót tartott a Tompa Miklós Társulat

A Mohácsi testvérek nem ismeretlenek a marosvásárhelyi közönség számára – az alkotók Az üvegcipő valamint Az öreg hölgy látogatása után most a Szentivánéji álom című vígjátékot vitték színpadra a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban. Az előadás előbemutatójára december 29-én, bemutatójára 31-én került sor a Színház Nagytermében.

Sehogy se bírunk mi, nők és férfiak – legyünk bárhogyan is összepárosítva – meglenni egymással. Beborul az Ég a Földön: az embereket irányító, kapuzárási pánikban szenvedő tündérkirály és királynő titkai kiderülnek, és az egymás iránti gyűlöletük mindenkit érint. De nem csak az időjárás romlik el, hanem megőrjítik az embereket is: mindenkinek a nyakába ömlik a tündér-istenek fájdalma. Vajon miként javulhat meg egy kapcsolat, hogy béke lehessen földön-égen, és végre kisüssön a Nap? Shakespeare legjátszottabb vígjátékán keresztül az ismert, Marosvásárhelyen is kedvelt rendező, Mohácsi János mutatja be a maga érzelmes-humoros módján az elmúlástól való félelmet.

William Shakespeare után írták: a Mohácsi testvérek

Szereposztás:
Theseus, Athén ura – Korpos András; Hyppolyta, amazonkirálynő, Theseus menyasszonya – Varga Andrea; Egéus, Hermia atyja – Meszesi Oszkár; Philostratus, Heléna atyja, athéni protokollintendáns – Ördög Miklós Levente; Lysander, szerelmes Hermiába – Rózsa László; Demetrius, szerelmes Hermiába – Csíki Szabolcs; Heléna, Philostratus lánya, szerelmes Lysanderbe – Simon Boglárka-Katalin; Hermia, Egéus lánya, szerelmes Demetriusba – Kiss Bora; Oberon, tündérkirály – László Csaba; Titánia, tündérkirályné – Berekméri Katalin; Pukk, avagy Pukkermukker, szabadúszó tündér – Kilyén László; Boáz, váltott gyerek – Németh B. Kristóf; Werkner Irén diszpécser, a színjáték rendezője – Gecse Ramóna; Hornung Gáspár parkolóellenőr, Oroszlán – Tollas Gábor; Trevisán Béla szappan- és pálinkafőző, Pyramus – Varga Balázs; Memlauer Iván részecskegyorsító, Thisbe – Galló Ernő; Tordasi Barna pillanatfényképész, Holdfény – Henn János; Faragó Imre ombudsman, Fal – Németh B. Kristóf; Gerde Lídia röntgent asszisztens – Kádár Noémi; Rittich Kálmán forgalomszámláló – Ördög Miklós Levente; Fogaskerék, tündérleány – Renczés Viktória.

Zenészek: Kostyák Márton (bőgő, ütők, kalimba), Makkai István (klarinétok, ütők, kalimba), Vilhelem András (cselló, ütők)

Rendezőasszisztens: Fülöp Bea; Dramaturg: Mohácsi István; Díszlettervező: Mohácsi András; Jelmeztervező: Remete Kriszta; Jelmeztervező asszisztens: Szakács Ágnes; Zeneszerző: Kovács Márton.

A 12 éven felülieknek ajánlott, román felirattal követhető előadást a bemutatót követően január 3-án, 4-én, 5-én, 6-án, 22-én valamint 27-én is műsorra tűzi a Társulat.

(Via nemzetiszinhaz.ro)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!