Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Várják a jelentkezéseket az idei VIDOR Fesztiválra

A korábbi évekhez hasonlóan várják a 2023. évi VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjának válogatásához a fesztivál profiljába illő produkciók ajánlását jelenleg futó (vagy játszani tervezett) előadások közül. A szemle darabjai a korábbi évadokban bemutatott darabok közül is kikerülhetnek, de csak legkésőbb 2023. március 1-ig bemutatandó produkciók jelölését várják!

A versenyprogramba egy (nem zenés) nagyszínpadi és egy (nem zenés) kamara vígjáték, valamint a Rózsakert Szabadtéri Színpadra kizárólag egy zenés vígjáték ajánlására van lehetőség színházanként.

A XXII. VIDOR Fesztivál időpontja: 2023. augusztus 25. – szeptember 2. A Rózsakert Szabadtéri Színpad programjába beválogatott zenés vígjátékokat 2023. június-július-augusztusban tervezik meghívni.

A jelentkezéshez szükséges anyagban kérik, tüntessék fel az alábbiakat: az előadás címe, az előadás hossza, az előadás leírásához vezető link, szereposztás, valamint azt, hogy a Móricz Zsigmond Színház melyik színpadára nevezik, illetve egy online elérhetőséget, mely tartalmazza az előadás felvételét. Ezen kívül kérik, küldjék vissza a mellékelt technikai egyeztetőt kitöltve, valamint az előadás technikai riderét.

A színpadok alaprajzai itt érhetők el.

A fesztivál válogatói a beküldött előadásokon kívül más produkciókat is szemlézhetnek. A VIDOR Fesztivál 2023 válogatói a Móricz Zsigmond Színház vezetéséből: Kirják Róbert – igazgató, Horváth Illés – művészeti vezető, Sediánszky Nóra – művészeti tanácsadó.

Ajánlásaikat legkésőbb 2023. január 16. (hétfő) 24 óráig küldjék el a [email protected] e-mail címre. További részletekről is ezen az e-mail címen kaphatnak felvilágosítást.

A VIDOR technikai egyeztető itt található.

 

További cikkek
1443011015
Mátyássy Szabolcs zeneszerzőt, színművészt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusát választotta meg a debreceni Csokonai Nemzeti Színház új igazgatójának a város közgyűlése egyhangú szavazással csütörtökön.
A Csokonai Fórum Latinovits Terme – forrás: Csokonai Fórum
A 10. Színházi Olimpia kiemelt helyszíne lesz a megújult debreceni Csokonai Fórum, ahová az Országos Színházi Találkozó keretében a magyarországi kőszínházak számos meghatározó előadása érkezik májusban és júniusban.
MDOL, Krvavá svatba
A 10. Színházi Olimpia előadásai nem csak műfaji, de nyelvi változatosságot is hoznak a hazai színpadokra: az alábbi válogatásban elsőként a szláv – ukrán, szerb, lengyel, szlovák és cseh nyelvű – előadásokból szemezgettünk.