Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Várják a jelentkezéseket az idei VIDOR Fesztiválra

A korábbi évekhez hasonlóan várják a 2023. évi VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjának válogatásához a fesztivál profiljába illő produkciók ajánlását jelenleg futó (vagy játszani tervezett) előadások közül. A szemle darabjai a korábbi évadokban bemutatott darabok közül is kikerülhetnek, de csak legkésőbb 2023. március 1-ig bemutatandó produkciók jelölését várják!

A versenyprogramba egy (nem zenés) nagyszínpadi és egy (nem zenés) kamara vígjáték, valamint a Rózsakert Szabadtéri Színpadra kizárólag egy zenés vígjáték ajánlására van lehetőség színházanként.

A XXII. VIDOR Fesztivál időpontja: 2023. augusztus 25. – szeptember 2. A Rózsakert Szabadtéri Színpad programjába beválogatott zenés vígjátékokat 2023. június-július-augusztusban tervezik meghívni.

A jelentkezéshez szükséges anyagban kérik, tüntessék fel az alábbiakat: az előadás címe, az előadás hossza, az előadás leírásához vezető link, szereposztás, valamint azt, hogy a Móricz Zsigmond Színház melyik színpadára nevezik, illetve egy online elérhetőséget, mely tartalmazza az előadás felvételét. Ezen kívül kérik, küldjék vissza a mellékelt technikai egyeztetőt kitöltve, valamint az előadás technikai riderét.

A színpadok alaprajzai itt érhetők el.

A fesztivál válogatói a beküldött előadásokon kívül más produkciókat is szemlézhetnek. A VIDOR Fesztivál 2023 válogatói a Móricz Zsigmond Színház vezetéséből: Kirják Róbert – igazgató, Horváth Illés – művészeti vezető, Sediánszky Nóra – művészeti tanácsadó.

Ajánlásaikat legkésőbb 2023. január 16. (hétfő) 24 óráig küldjék el a [email protected] e-mail címre. További részletekről is ezen az e-mail címen kaphatnak felvilágosítást.

A VIDOR technikai egyeztető itt található.

 

További cikkek
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.
Madách-projekt - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 11 ország színházi egyetemeinek részvételével rendezett Madách Projekt a 10. Színházi Olimpia egyik különleges eseménye volt.