Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Várják a jelentkezéseket az idei VIDOR Fesztiválra

A korábbi évekhez hasonlóan várják a 2023. évi VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjának válogatásához a fesztivál profiljába illő produkciók ajánlását jelenleg futó (vagy játszani tervezett) előadások közül. A szemle darabjai a korábbi évadokban bemutatott darabok közül is kikerülhetnek, de csak legkésőbb 2023. március 1-ig bemutatandó produkciók jelölését várják!

A versenyprogramba egy (nem zenés) nagyszínpadi és egy (nem zenés) kamara vígjáték, valamint a Rózsakert Szabadtéri Színpadra kizárólag egy zenés vígjáték ajánlására van lehetőség színházanként.

A XXII. VIDOR Fesztivál időpontja: 2023. augusztus 25. – szeptember 2. A Rózsakert Szabadtéri Színpad programjába beválogatott zenés vígjátékokat 2023. június-július-augusztusban tervezik meghívni.

A jelentkezéshez szükséges anyagban kérik, tüntessék fel az alábbiakat: az előadás címe, az előadás hossza, az előadás leírásához vezető link, szereposztás, valamint azt, hogy a Móricz Zsigmond Színház melyik színpadára nevezik, illetve egy online elérhetőséget, mely tartalmazza az előadás felvételét. Ezen kívül kérik, küldjék vissza a mellékelt technikai egyeztetőt kitöltve, valamint az előadás technikai riderét.

A színpadok alaprajzai itt érhetők el.

A fesztivál válogatói a beküldött előadásokon kívül más produkciókat is szemlézhetnek. A VIDOR Fesztivál 2023 válogatói a Móricz Zsigmond Színház vezetéséből: Kirják Róbert – igazgató, Horváth Illés – művészeti vezető, Sediánszky Nóra – művészeti tanácsadó.

Ajánlásaikat legkésőbb 2023. január 16. (hétfő) 24 óráig küldjék el a [email protected] e-mail címre. További részletekről is ezen az e-mail címen kaphatnak felvilágosítást.

A VIDOR technikai egyeztető itt található.

 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!