Fotó: Kuttner Ádám - vigszinhaz.hu

80 nap alatt a Föld körül – Koncertszínházi előadás készült a Pesti Színházban

A történet 121 szerepét három vígszínházi színész mellett Novák Eszter és Selmeczi György zenés színész osztályának hét tagja és a Lóci játszik zenekar kelti életre. A Vígszínház a 10. Színházi Olimpián a Kolozsvári Állami Magyar Színház Macbett című előadását fogadja be.

Koncertszínházi előadás készült Verne Gyula kalandregényéből: a 80 nap alatt a Föld körül szombattól a Pesti Színházban látható. „Színpadon átváltozó szereplők, elefántból hajóvá formálódó kellékek és egy fordulatokkal teli történet, amelynek csúcspontjai az élő zenekari kísérettel megszólaló dalok” – áll az előadás ajánlójában.

A történet 121 szerepét három vígszínházi színész mellett Novák Eszter és Selmeczi György zenés színész osztályának hét tagja és a Lóci játszik zenekar kelti életre. A világutazó Phileas Foggot Karácsonyi Zoltán, szolgáját Szántó Balázs, őket az egész világon keresztül üldöző nyomozót Hirtling István, míg Verne Gyulát Csorba Lóci alakítja.

„Az általam megformált Phileas Fogg egy hirtelen jött fogadás következtében kerül ebbe a helyzetbe. Kizökkenve a szigorú hétköznapi rutinból kalandok sokaságát éli át a 80 napos utazása során a Föld körül” – mondta Karácsonyi Zoltán, kiemelve: a fizikai utazás semmi ahhoz képest, amit érzelmileg kell megtapasztalnia. „Egy új, számára ismeretlen univerzummal találja magát szemben, ami nem más, mint a szerelem. És mint tudjuk, a szerelem mindent felülír!” – fogalmazott a színész.

A TRIP, a Vígszínház és a Kult 2 közös produkciójának rendezője Magács László, míg a dalok zenéjét és a dalszövegeket Csorba Lóci írta. A Lóci játszik zenekar nemcsak kísérője, hanem aktív résztvevője is a darabnak. A 80 nap alatt a Föld körül 12 dalát tartalmazó Lóci játszik lemez már megjelent, az egyik emblematikus számból, az Egy úr mindig úrból pedig videoklip is készült.

Szántó Balázs kiemelte: óriási energiával tölti fel mindannyiukat a színpadon, hogy a Lóci játszik zenekarnak köszönhetően az élőzene szerves részét és szövetét képezi a történetmesélésnek.

A Vígszínház a 10. Színházi Olimpián a Kolozsvári Állami Magyar Színház Macbett című előadását fogadja be.

(Via MTI)

További cikkek
1443011015
Mátyássy Szabolcs zeneszerzőt, színművészt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusát választotta meg a debreceni Csokonai Nemzeti Színház új igazgatójának a város közgyűlése egyhangú szavazással csütörtökön.
A Csokonai Fórum Latinovits Terme – forrás: Csokonai Fórum
A 10. Színházi Olimpia kiemelt helyszíne lesz a megújult debreceni Csokonai Fórum, ahová az Országos Színházi Találkozó keretében a magyarországi kőszínházak számos meghatározó előadása érkezik májusban és júniusban.
MDOL, Krvavá svatba
A 10. Színházi Olimpia előadásai nem csak műfaji, de nyelvi változatosságot is hoznak a hazai színpadokra: az alábbi válogatásban elsőként a szláv – ukrán, szerb, lengyel, szlovák és cseh nyelvű – előadásokból szemezgettünk.