Fotó: nemzetiszinhaz.ro

A 10 éves kolozsvári Operettissimo együttes ad gálakoncertet a marosvásárhelyi színházban

Február 17-én, pénteken 19:00 órától a kolozsvári Operettissimo együttes jubileumi gálakoncertjére kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. A fennállásának 10. évfordulóját ünneplő együttes nóta, operett, revü és musical műfajokból összeállított műsorokkal áll színpadra. A teátrum magyar társulata Az ördög próbája című előadást mutatja be a 10. Színházi Olimpián.

Az együttes a magyar zenekultúra, közelebbről a magyar operett népszírűsítését tűzte ki célul magyarlakta településeken állva közönség elé. Mindeddig több mint 300 előadás során 5 különböző ország településeire sikerült eljuttatniuk a magyar operett legkedveltebb zenei alkotásait.

Az est folyamán számtalan érdekes és egyedi zeneszámot hallgathat a nagyérdemű, ahol külön egy egy virtuóz darabbal készül az est hegedűművésze és zongoraművésze is. E mellett részletek hangzanak el a Csárdáskirálynő, Mária főhadnagy, Cirkuszhercegnő, A víg özvegy, Cigányszerelem operettekből, a János vitéz és Háry János daljátékokból, a Hegedűs a háztetőn, Az operaház fantomja, Kabaré, Szépség és a szörnyeteg, A Notre Dame–i toronyör és a My fair lady musicalekből.

Fellépnek: Kolcsár Katalin, Székely Zsejke, Rigmányi István és Plesa Róbert, a Kolozsvári Magyar Opera énekművészei, Gyenge Zoltán Balázs hegedűművész valamint Kolcsár Péter zongoraművész. Az est díszmeghívottai Módra Noémi, a Kolozsvári Magyar Opera énekművésze és Balla Sándor, a Kolozsvári Magyar Opera magánénekese.

A vendégműsorra jegyeket személyesen a Színház nagytermi jegypénztárában (telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint online, a Biletmaster oldalán lehet vásárolni.

A teátrum magyar társulata Az ördög próbája című előadást mutatja be a 10. Színházi Olimpián.

(Via nemzetiszinhaz.ro)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!