Fotó: nemzetiszinhaz.ro

A 10 éves kolozsvári Operettissimo együttes ad gálakoncertet a marosvásárhelyi színházban

Február 17-én, pénteken 19:00 órától a kolozsvári Operettissimo együttes jubileumi gálakoncertjére kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. A fennállásának 10. évfordulóját ünneplő együttes nóta, operett, revü és musical műfajokból összeállított műsorokkal áll színpadra. A teátrum magyar társulata Az ördög próbája című előadást mutatja be a 10. Színházi Olimpián.

Az együttes a magyar zenekultúra, közelebbről a magyar operett népszírűsítését tűzte ki célul magyarlakta településeken állva közönség elé. Mindeddig több mint 300 előadás során 5 különböző ország településeire sikerült eljuttatniuk a magyar operett legkedveltebb zenei alkotásait.

Az est folyamán számtalan érdekes és egyedi zeneszámot hallgathat a nagyérdemű, ahol külön egy egy virtuóz darabbal készül az est hegedűművésze és zongoraművésze is. E mellett részletek hangzanak el a Csárdáskirálynő, Mária főhadnagy, Cirkuszhercegnő, A víg özvegy, Cigányszerelem operettekből, a János vitéz és Háry János daljátékokból, a Hegedűs a háztetőn, Az operaház fantomja, Kabaré, Szépség és a szörnyeteg, A Notre Dame–i toronyör és a My fair lady musicalekből.

Fellépnek: Kolcsár Katalin, Székely Zsejke, Rigmányi István és Plesa Róbert, a Kolozsvári Magyar Opera énekművészei, Gyenge Zoltán Balázs hegedűművész valamint Kolcsár Péter zongoraművész. Az est díszmeghívottai Módra Noémi, a Kolozsvári Magyar Opera énekművésze és Balla Sándor, a Kolozsvári Magyar Opera magánénekese.

A vendégműsorra jegyeket személyesen a Színház nagytermi jegypénztárában (telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint online, a Biletmaster oldalán lehet vásárolni.

A teátrum magyar társulata Az ördög próbája című előadást mutatja be a 10. Színházi Olimpián.

(Via nemzetiszinhaz.ro)

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.