Fotó: Jovana Dugonjić

Az Antigonét mutatja be az Újvidéki Színház

Február 28-án láthatja a közönség az Újvidéki Színházban az Antigoné – Be szép dolog puhára esni című produkció bemutatóját, Romano Nikolić vendégművész szerzői előadását. A teátrum az Anna Karenina és a III. Richárd előadásokkal vesz részt a 10. Színházi Olimpián.

A Zágrábban élő, dubrovniki származású színész és rendező első ízben dolgozott az Újvidéki Színház társulatával. „A produkció központi motívúma nemcsak a saját, hanem a közösség életéért való egyéni felelősség, valamint az igazságosságért akár a létezését is feláldozni való hajlandóság kérdése. Ezzel az Antigoné – Be szép dolog puhára esni című előadás meglévő hiedelmeinket kérdőjelezi meg, hitünket az áldozat, az erőszaktevő, a tanú, a polgár és végső soron az ember szerepében” – nyilatkozta Romano Nikolić.

Az Újvidéki Színház szeretettel várja a dokumentarista-filmes színházi élményt nyújtó előadás bemutatójára a közönséget február 28-án, március 2-án és 23-án 19 órakor. A másfél órás, egyrészes darabban Crnkovity Gabriella, Szabó Regina, Mészáros Árpád, Figura Terézia, Ferenc Ágota, Banka Lívia, Gombos Dániel, Kőrösi István, Pongó Gábor, Dupák Fanni, Szalai Bence, László Roland.

A díszletet és jelmezt Zdravka Ivandija Kirigin tervezte Jovana Dugonjić segítségével. A produkcióban közreműködött Irena Popović Dragović zeneszerző és asszisztense Nikola Dragović, Vesna Kolarec és Bíró Tibor fénymester, valamint Vukašin Vojvodić hang- és Stefan Milošević videómérnök.

Az Újvidéki Színház az Anna Karenina és a III. Richárd előadásokkal vesz részt a 10. Színházi Olimpián.

(Via uvszinhaz.com)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.