Fotó: Jovana Dugonjić

Az Antigonét mutatja be az Újvidéki Színház

Február 28-án láthatja a közönség az Újvidéki Színházban az Antigoné – Be szép dolog puhára esni című produkció bemutatóját, Romano Nikolić vendégművész szerzői előadását. A teátrum az Anna Karenina és a III. Richárd előadásokkal vesz részt a 10. Színházi Olimpián.

A Zágrábban élő, dubrovniki származású színész és rendező első ízben dolgozott az Újvidéki Színház társulatával. „A produkció központi motívúma nemcsak a saját, hanem a közösség életéért való egyéni felelősség, valamint az igazságosságért akár a létezését is feláldozni való hajlandóság kérdése. Ezzel az Antigoné – Be szép dolog puhára esni című előadás meglévő hiedelmeinket kérdőjelezi meg, hitünket az áldozat, az erőszaktevő, a tanú, a polgár és végső soron az ember szerepében” – nyilatkozta Romano Nikolić.

Az Újvidéki Színház szeretettel várja a dokumentarista-filmes színházi élményt nyújtó előadás bemutatójára a közönséget február 28-án, március 2-án és 23-án 19 órakor. A másfél órás, egyrészes darabban Crnkovity Gabriella, Szabó Regina, Mészáros Árpád, Figura Terézia, Ferenc Ágota, Banka Lívia, Gombos Dániel, Kőrösi István, Pongó Gábor, Dupák Fanni, Szalai Bence, László Roland.

A díszletet és jelmezt Zdravka Ivandija Kirigin tervezte Jovana Dugonjić segítségével. A produkcióban közreműködött Irena Popović Dragović zeneszerző és asszisztense Nikola Dragović, Vesna Kolarec és Bíró Tibor fénymester, valamint Vukašin Vojvodić hang- és Stefan Milošević videómérnök.

Az Újvidéki Színház az Anna Karenina és a III. Richárd előadásokkal vesz részt a 10. Színházi Olimpián.

(Via uvszinhaz.com)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!