Fotó: Bere Mátyás - jokaiszinhaz.hu

Az égig érő fa – Herczeg T. Tamás rendezésében a békéscsabai teátrumban

Megkezdődött Benedek Elek Az égig érő fa című meséjének próbafolyamata a Békéscsabai Jókai Színházban Herczeg T. Tamás rendezésében. A teátrum a 10. Színházi Olimpián a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

Viola királykisasszony nem engedetlen… épp csak egy picikét önfejű. A Csodakertben, a beszélő virágok társaként él, és esze ágában sincs férjhez menni, pedig hetvenhét kérő érkezik az udvarba, hogy társat választhasson magának. Csakhogy a Sárkány elrabolja, és az égig érő fa tetejére hurcolja. Ez nagy szerencsétlenség a királylánynak, viszont hatalmas lehetőség Jánosnak, a kondásnak, aki egyébként aligha nyerhetné el a királykisasszony kezét. Szerencséjére van egy Malaca, aki mindent, de mindent tud…

A történet Szente Éva új értelmezésében, Zalán Tibor dramaturgiájával kel életre, a főbb szerepekben Bartus Botondot, Gulácsi Rékát és Márki Szabinát látják majd, a talpalávalót Szirtes Edina Mókus írta. A díszlet Bíró Nóra munkája, a jelmezek Herczeg T. Tamás ötletei alapján készülnek.

A szentesi gyerekek március 13-14-én, békéscsabai társaik április 4-től láthatják Az égig érő fát.

A Békéscsabai Jókai Színház a 10. Színházi Olimpián a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

(Via jokaiszinhaz.hu)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.