Fotó: Bere Mátyás - jokaiszinhaz.hu

Az égig érő fa – Herczeg T. Tamás rendezésében a békéscsabai teátrumban

Megkezdődött Benedek Elek Az égig érő fa című meséjének próbafolyamata a Békéscsabai Jókai Színházban Herczeg T. Tamás rendezésében. A teátrum a 10. Színházi Olimpián a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

Viola királykisasszony nem engedetlen… épp csak egy picikét önfejű. A Csodakertben, a beszélő virágok társaként él, és esze ágában sincs férjhez menni, pedig hetvenhét kérő érkezik az udvarba, hogy társat választhasson magának. Csakhogy a Sárkány elrabolja, és az égig érő fa tetejére hurcolja. Ez nagy szerencsétlenség a királylánynak, viszont hatalmas lehetőség Jánosnak, a kondásnak, aki egyébként aligha nyerhetné el a királykisasszony kezét. Szerencséjére van egy Malaca, aki mindent, de mindent tud…

A történet Szente Éva új értelmezésében, Zalán Tibor dramaturgiájával kel életre, a főbb szerepekben Bartus Botondot, Gulácsi Rékát és Márki Szabinát látják majd, a talpalávalót Szirtes Edina Mókus írta. A díszlet Bíró Nóra munkája, a jelmezek Herczeg T. Tamás ötletei alapján készülnek.

A szentesi gyerekek március 13-14-én, békéscsabai társaik április 4-től láthatják Az égig érő fát.

A Békéscsabai Jókai Színház a 10. Színházi Olimpián a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

(Via jokaiszinhaz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!