Fotó: Bere Mátyás - jokaiszinhaz.hu

Az égig érő fa – Herczeg T. Tamás rendezésében a békéscsabai teátrumban

Megkezdődött Benedek Elek Az égig érő fa című meséjének próbafolyamata a Békéscsabai Jókai Színházban Herczeg T. Tamás rendezésében. A teátrum a 10. Színházi Olimpián a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

Viola királykisasszony nem engedetlen… épp csak egy picikét önfejű. A Csodakertben, a beszélő virágok társaként él, és esze ágában sincs férjhez menni, pedig hetvenhét kérő érkezik az udvarba, hogy társat választhasson magának. Csakhogy a Sárkány elrabolja, és az égig érő fa tetejére hurcolja. Ez nagy szerencsétlenség a királylánynak, viszont hatalmas lehetőség Jánosnak, a kondásnak, aki egyébként aligha nyerhetné el a királykisasszony kezét. Szerencséjére van egy Malaca, aki mindent, de mindent tud…

A történet Szente Éva új értelmezésében, Zalán Tibor dramaturgiájával kel életre, a főbb szerepekben Bartus Botondot, Gulácsi Rékát és Márki Szabinát látják majd, a talpalávalót Szirtes Edina Mókus írta. A díszlet Bíró Nóra munkája, a jelmezek Herczeg T. Tamás ötletei alapján készülnek.

A szentesi gyerekek március 13-14-én, békéscsabai társaik április 4-től láthatják Az égig érő fát.

A Békéscsabai Jókai Színház a 10. Színházi Olimpián a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

(Via jokaiszinhaz.hu)

További cikkek
Fotó: Nagy Attila / Magyar Állami Operaház
A Színházi Olimpia részeként két külföldi vendégjáték nyitja meg a 2023/24-es évadot az Operaházban.
Naplegenda - fotó: Jekken Péter / Tucsni Anna
A 10. Színházi Olimpia keretében április 20-23. között kerül sor a Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes TÁNC-szín-TÉR fesztiváljára.
Fotó: Florin Ghioca
A Bukaresti Nemzeti Színház Histrionics című vendégelőadása május 20-án látható a nyíregyházi teátrumban a 10. Színházi Olimpia keretében.