A Harlekin Bábszínház Casanova című előadása
A Harlekin Bábszínház Casanova című előadása

Az egri Harlekin Bábszínház is részese lesz a Színházi Olimpiának

Az egri Harlekin Bábszínház is csatlakozott a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezendő Bábművészeti Világtalálkozóhoz. 

A 10. Színházi Olimpia keretében több évtizedes hiányt pótol a Magyarországi Bábművészek Szövetsége, amely  tizenkét vidéki bábszínház összefogásával rendezi meg április 9. és június 30. között a Bábművészeti Világtalálkozót. A nemzetközi fesztivál középpontjában a szakmai együttműködés áll. A megvalósuló programok a  magyarországi bábművészeti szakma egészére nézve teremtenek lehetőséget arra, hogy be tudjon kapcsolódni a nemzetközi művészi „véráramba”, illetve, hogy kilépjen végre az „aranyos gyerekprogram” kategóriából és koncentráltan, észrevehető léptékben megmutatkozhasson itthon, mint minden korosztályhoz szólni tudó, értéket teremtő, minőségi előadóművészeti kategória.

Szűcs Réka, a Harlekin igazgatója elmondta, összesen 15 hazai, külföldi és határon túli előadást látnak vendégül Egerben, valamint egy nemzetközileg is elismert alkotó, Duda Paiva workshopját is. Szabadtéri előadások is lesznek: bábelőadások, utcaszínházi programok, tűz-zsonglőrök, bűvészshow.

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.