A Harlekin Bábszínház Casanova című előadása
A Harlekin Bábszínház Casanova című előadása

Az egri Harlekin Bábszínház is részese lesz a Színházi Olimpiának

Az egri Harlekin Bábszínház is csatlakozott a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezendő Bábművészeti Világtalálkozóhoz. 

A 10. Színházi Olimpia keretében több évtizedes hiányt pótol a Magyarországi Bábművészek Szövetsége, amely  tizenkét vidéki bábszínház összefogásával rendezi meg április 9. és június 30. között a Bábművészeti Világtalálkozót. A nemzetközi fesztivál középpontjában a szakmai együttműködés áll. A megvalósuló programok a  magyarországi bábművészeti szakma egészére nézve teremtenek lehetőséget arra, hogy be tudjon kapcsolódni a nemzetközi művészi „véráramba”, illetve, hogy kilépjen végre az „aranyos gyerekprogram” kategóriából és koncentráltan, észrevehető léptékben megmutatkozhasson itthon, mint minden korosztályhoz szólni tudó, értéket teremtő, minőségi előadóművészeti kategória.

Szűcs Réka, a Harlekin igazgatója elmondta, összesen 15 hazai, külföldi és határon túli előadást látnak vendégül Egerben, valamint egy nemzetközileg is elismert alkotó, Duda Paiva workshopját is. Szabadtéri előadások is lesznek: bábelőadások, utcaszínházi programok, tűz-zsonglőrök, bűvészshow.

További cikkek
Romeo es Julia 4_credit_ Fanni Tutek-Hajnal
A Rijekai Ivan pl. Zajc Horvát Nemzeti Színház Balettegyüttese május 31-én a Rómeó és Júlia című előadással érkezik a Pécsi Nemzeti Színházba.
Fotó: Nagy Attila / Magyar Állami Operaház
A Színházi Olimpia részeként két külföldi vendégjáték nyitja meg a 2023/24-es évadot az Operaházban.
Naplegenda - fotó: Jekken Péter / Tucsni Anna
A 10. Színházi Olimpia keretében április 20-23. között kerül sor a Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes TÁNC-szín-TÉR fesztiváljára.