A Harlekin Bábszínház Casanova című előadása
A Harlekin Bábszínház Casanova című előadása

Az egri Harlekin Bábszínház is részese lesz a Színházi Olimpiának

Az egri Harlekin Bábszínház is csatlakozott a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezendő Bábművészeti Világtalálkozóhoz. 

A 10. Színházi Olimpia keretében több évtizedes hiányt pótol a Magyarországi Bábművészek Szövetsége, amely  tizenkét vidéki bábszínház összefogásával rendezi meg április 9. és június 30. között a Bábművészeti Világtalálkozót. A nemzetközi fesztivál középpontjában a szakmai együttműködés áll. A megvalósuló programok a  magyarországi bábművészeti szakma egészére nézve teremtenek lehetőséget arra, hogy be tudjon kapcsolódni a nemzetközi művészi „véráramba”, illetve, hogy kilépjen végre az „aranyos gyerekprogram” kategóriából és koncentráltan, észrevehető léptékben megmutatkozhasson itthon, mint minden korosztályhoz szólni tudó, értéket teremtő, minőségi előadóművészeti kategória.

Szűcs Réka, a Harlekin igazgatója elmondta, összesen 15 hazai, külföldi és határon túli előadást látnak vendégül Egerben, valamint egy nemzetközileg is elismert alkotó, Duda Paiva workshopját is. Szabadtéri előadások is lesznek: bábelőadások, utcaszínházi programok, tűz-zsonglőrök, bűvészshow.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!