Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső

Az online térbe költözik a Mindentudás Színházi Egyeteme

Kovács Edit, a Békéscsabai Jókai Színház művészének sorozata az online térbe költözik. Február 6-án 18 órától dr. Szilágyi Zsófia egyetemi tanár előadását hallhatják Karinthy Frigyesről. A békéscsabai társulat a 10. Színházi Olimpia keretében a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

“Az istenek elveszítették egy megafonjukat” – Karinthy Frigyes titkai

Karinthy Frigyes halálakor Móricz Zsigmond írta a nekrológjában, hogy barátja távozásával “az istenek elveszítették egy megafonjukat”. De mennyit tudunk ma Karinthy Frigyesről azon túl, hogy sok humoreszket írt, az ő művei az Így írtok ti és a Tanár úr, kérem? Az előadás során többek közt szóba kerül majd Karinthy legendás barátsága Kosztolányival és kevésbé ismert barátsága Móriczcal; a vicces körkérdések, amelyekkel a Színházi Élet olvasóit szórakoztatta Karinthy Frigyes; és örökérvényű remekműve, az agydaganatát elmesélő Utazás a koponyám körül című regény. Minderről szól ez a szórakoztató és tanulságos előadás.

Regisztrálni a [email protected] e-mail címen lehet, válasz e-mailben megkapja a linket, amelyen az előadást megtekintheti a fent jelzett időben.

A békéscsabai társulat a Színházi Olimpia keretében a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

(Via jokaiszinhaz.hu)

További cikkek
Fotó: Nagy Attila / Magyar Állami Operaház
A Színházi Olimpia részeként két külföldi vendégjáték nyitja meg a 2023/24-es évadot az Operaházban.
Naplegenda - fotó: Jekken Péter / Tucsni Anna
A 10. Színházi Olimpia keretében április 20-23. között kerül sor a Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes TÁNC-szín-TÉR fesztiváljára.
Fotó: Florin Ghioca
A Bukaresti Nemzeti Színház Histrionics című vendégelőadása május 20-án látható a nyíregyházi teátrumban a 10. Színházi Olimpia keretében.