Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső

Az online térbe költözik a Mindentudás Színházi Egyeteme

Kovács Edit, a Békéscsabai Jókai Színház művészének sorozata az online térbe költözik. Február 6-án 18 órától dr. Szilágyi Zsófia egyetemi tanár előadását hallhatják Karinthy Frigyesről. A békéscsabai társulat a 10. Színházi Olimpia keretében a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

“Az istenek elveszítették egy megafonjukat” – Karinthy Frigyes titkai

Karinthy Frigyes halálakor Móricz Zsigmond írta a nekrológjában, hogy barátja távozásával “az istenek elveszítették egy megafonjukat”. De mennyit tudunk ma Karinthy Frigyesről azon túl, hogy sok humoreszket írt, az ő művei az Így írtok ti és a Tanár úr, kérem? Az előadás során többek közt szóba kerül majd Karinthy legendás barátsága Kosztolányival és kevésbé ismert barátsága Móriczcal; a vicces körkérdések, amelyekkel a Színházi Élet olvasóit szórakoztatta Karinthy Frigyes; és örökérvényű remekműve, az agydaganatát elmesélő Utazás a koponyám körül című regény. Minderről szól ez a szórakoztató és tanulságos előadás.

Regisztrálni a [email protected] e-mail címen lehet, válasz e-mailben megkapja a linket, amelyen az előadást megtekintheti a fent jelzett időben.

A békéscsabai társulat a Színházi Olimpia keretében a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

(Via jokaiszinhaz.hu)

További cikkek
Madách-projekt - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 11 ország színházi egyetemeinek részvételével rendezett Madách Projekt a 10. Színházi Olimpia egyik különleges eseménye volt.
Vidnyánszky Attila a Színházi Olimpia és a MITEM művészeti vezetője a sajtótájékoztatón, 2023. szeptember 4., Nemzeti Színház - Fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház 2023. szeptember 30–október 23. között megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). 
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.