Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső

Az online térbe költözik a Mindentudás Színházi Egyeteme

Kovács Edit, a Békéscsabai Jókai Színház művészének sorozata az online térbe költözik. Február 6-án 18 órától dr. Szilágyi Zsófia egyetemi tanár előadását hallhatják Karinthy Frigyesről. A békéscsabai társulat a 10. Színházi Olimpia keretében a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

“Az istenek elveszítették egy megafonjukat” – Karinthy Frigyes titkai

Karinthy Frigyes halálakor Móricz Zsigmond írta a nekrológjában, hogy barátja távozásával “az istenek elveszítették egy megafonjukat”. De mennyit tudunk ma Karinthy Frigyesről azon túl, hogy sok humoreszket írt, az ő művei az Így írtok ti és a Tanár úr, kérem? Az előadás során többek közt szóba kerül majd Karinthy legendás barátsága Kosztolányival és kevésbé ismert barátsága Móriczcal; a vicces körkérdések, amelyekkel a Színházi Élet olvasóit szórakoztatta Karinthy Frigyes; és örökérvényű remekműve, az agydaganatát elmesélő Utazás a koponyám körül című regény. Minderről szól ez a szórakoztató és tanulságos előadás.

Regisztrálni a [email protected] e-mail címen lehet, válasz e-mailben megkapja a linket, amelyen az előadást megtekintheti a fent jelzett időben.

A békéscsabai társulat a Színházi Olimpia keretében a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

(Via jokaiszinhaz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!