Gemza Péter - fotó: Máthé András / Csokonai Színház

Gemza Péter nem pályázik újra a Csokonai Színház vezetésére

Hárman adtak be pályázatot a debreceni Csokonai Színház vezetésére. A jelenlegi igazgató, Gemza Péter rendező-koreográfus nem indul újra. 

A Kultura.hu cikke szerint Mátyássy Szabolcs zeneszerző Szabó K. Istvánnal közösen pályázott. Népszínházi struktúrán képzelnek el, a prózai tagozat mellett egy önálló operatagozat és önálló tánctagozat megteremtésében gondolkodnak. Utóbbi élére Nemes Zsófia táncos-koreográfust kérnék fel, és számítanának Somogyi-Tóth Dániel, Debrecen város főzeneigazgatója munkájára is. 

A debreceni születésű Rácz István operaénekes is beadta pályázatát. A Magyar Állami Operaház énekese a lapnak hangsúlyozta: az elmúlt 34 éves operaházi tagságának ideje alatt olyan tapasztalatokra és kapcsolatrendszerre tett szert itthon és külföldön, melyet a város javára szeretne fordítani. Pályázatában Szinetár Miklós és Keveházi Gábor táncos, koreográfus neve is szerepel.

A harmadik pályázó Végh Veronika lehet, aki 23 éve dolgozik színházi alkotó-producerként; a  debreceni oDeon Színház és a Páholy Lakásszínház igazgatója, a ZeneTheatrum Musical Színház és SziniTanoda alapítója és igazgatója.

(Via Kultura.hu)

További cikkek
Forrás: 4K Media Studio
A 10. Színházi Olimpia  által nyújtott szakmai lehetőségekről tartottak tájékoztatást március 30-án a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói számára.
Maszk
A maszk útjának athéni állomásán Theodórosz Terzopulosz olimpia alapítót színházában, az Attiszban is meglátogatta stábunk. Videóízelítő a görög rendezőóriás színházi szentélyében töltött időről.
Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar
A Müpa Budapest A kétkedő szellem című koncerttel vesz részt a 10. Színházi Olimpián, aminek kapcsán Káel Csaba vezérigazgatót és Szomolányi Janinát, a Bartók Tavasz Művészeti Hetek operatív igazgatóját kérdeztük.