Gemza Péter - fotó: Máthé András / Csokonai Színház

Gemza Péter nem pályázik újra a Csokonai Színház vezetésére

Hárman adtak be pályázatot a debreceni Csokonai Színház vezetésére. A jelenlegi igazgató, Gemza Péter rendező-koreográfus nem indul újra. 

A Kultura.hu cikke szerint Mátyássy Szabolcs zeneszerző Szabó K. Istvánnal közösen pályázott. Népszínházi struktúrán képzelnek el, a prózai tagozat mellett egy önálló operatagozat és önálló tánctagozat megteremtésében gondolkodnak. Utóbbi élére Nemes Zsófia táncos-koreográfust kérnék fel, és számítanának Somogyi-Tóth Dániel, Debrecen város főzeneigazgatója munkájára is. 

A debreceni születésű Rácz István operaénekes is beadta pályázatát. A Magyar Állami Operaház énekese a lapnak hangsúlyozta: az elmúlt 34 éves operaházi tagságának ideje alatt olyan tapasztalatokra és kapcsolatrendszerre tett szert itthon és külföldön, melyet a város javára szeretne fordítani. Pályázatában Szinetár Miklós és Keveházi Gábor táncos, koreográfus neve is szerepel.

A harmadik pályázó Végh Veronika lehet, aki 23 éve dolgozik színházi alkotó-producerként; a  debreceni oDeon Színház és a Páholy Lakásszínház igazgatója, a ZeneTheatrum Musical Színház és SziniTanoda alapítója és igazgatója.

(Via Kultura.hu)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.