Gemza Péter - fotó: Máthé András / Csokonai Színház

Gemza Péter nem pályázik újra a Csokonai Színház vezetésére

Hárman adtak be pályázatot a debreceni Csokonai Színház vezetésére. A jelenlegi igazgató, Gemza Péter rendező-koreográfus nem indul újra. 

A Kultura.hu cikke szerint Mátyássy Szabolcs zeneszerző Szabó K. Istvánnal közösen pályázott. Népszínházi struktúrán képzelnek el, a prózai tagozat mellett egy önálló operatagozat és önálló tánctagozat megteremtésében gondolkodnak. Utóbbi élére Nemes Zsófia táncos-koreográfust kérnék fel, és számítanának Somogyi-Tóth Dániel, Debrecen város főzeneigazgatója munkájára is. 

A debreceni születésű Rácz István operaénekes is beadta pályázatát. A Magyar Állami Operaház énekese a lapnak hangsúlyozta: az elmúlt 34 éves operaházi tagságának ideje alatt olyan tapasztalatokra és kapcsolatrendszerre tett szert itthon és külföldön, melyet a város javára szeretne fordítani. Pályázatában Szinetár Miklós és Keveházi Gábor táncos, koreográfus neve is szerepel.

A harmadik pályázó Végh Veronika lehet, aki 23 éve dolgozik színházi alkotó-producerként; a  debreceni oDeon Színház és a Páholy Lakásszínház igazgatója, a ZeneTheatrum Musical Színház és SziniTanoda alapítója és igazgatója.

(Via Kultura.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!