Sepsi Melinda (Hamupikőke) az olvasópróbán - Fotó: Memlaur Imre

Készül a Hamupipőke a Csiky Gergely Színházban

Elindult a Hamupipőke című zenés mesejáték próbaidőszaka a kaposvári teátrumban. A bemutatót április 14-én tartják Váradi R. Szabolcs rendezésében. A teátrum két előadást is befogad majd a 10. Színházi Olimpián.

Klasszikus mesét mindig jó időről-időre újra mesélni. Örökségünk, visszahoz egy gyerekkort, amikor nekünk mesélték szüleink – vágyunk rá, hogy gyermekeink is részesüljenek abból az élményből. Van, hogy unásig hallgattuk már és van, amikor jó újra találkozni vele. A kérdés, mindig az, tud-e szólni ez ugyanúgy gyerekeinkhez, mint egykor hozzánk? Ha egy mese örökérvényű, akkor mindig vannak benne olyan hangsúlyok, amik átélhetővé teszik az alaptörténetet, akármikor is élsz, bármilyen korban. Így van ez a Hamupipőkével is. Az Ő történetét fogjuk újra elmesélni.

Szereplők: Sepsi Melinda, Német Mónika, Kisari Zalán, Szalma Tamás, Tóth Géza, Krajcsi Nikolett, Csapó Judit eh.,Váradi Emma/ Keresztes Emma, Tóth Eleonóra. Valamint Sugár Heléna és a Somogy Táncegyüttes táncosai: Kalangya Cintia, Maza Fanni, Patak Pál, Portik Kevin.

Dramaturg: Váradi R. Szabolcs. Zeneszerző: Sebesi Tamás. Koreográfus: Regős Ilona. Díszlettervező: Hatvani Mónika és Szalai József. Jelmeztervező: Bati Nikoletta. Zenei vezető: Major András. Korrepetítor: Várfalvi-Fodor Éva. Világítástervező: Memlaur Imre. Szcenikai vezető: Szalai József. Ügyelő: Kopácsi Adrián. Súgó: Sipos Kata. Segédrendező: Kocsmáros Vivien. Rendező: Váradi R. Szabolcs.

A kaposvári Csiky Gergely Színház két előadást is befogad majd a 10. Színházi Olimpián.

 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!