Oscar olvasópróba - Fotó: Memlaur Imre, csiky.hu

Készül az Oscar a Csiky Gergely Színházban

Elindult az évad negyedik nagyszínpadi bemutatójának próbaidőszaka a kaposvári színházban. A teátrum két előadást is befogad majd a 10. Színházi Olimpián.

Mire is vágyik manapság egy színházszerető, ha helyet foglal a nézőtéren: legyen az előadásban tanulság, az Oscar-ban van. Lehessen jó sokat kacagni, nos az Oscart erre találták ki. Legyen bogozni való bonyodalom, ó az Oscar-ban van bőven. Legyenek benne gazdagok és gazdagodni vágyók, erről szól az Oscar.

Leplezzenek le benne csalókat: tipikus Oscar. Feszültég? Tele van vele az Oscar. Legyenek benne érzelmek és igazi lélek. Nem is lenne érdemes másként! Férfiak? Van pár. Lányok? Csodásak. Jó színészek? Még szép! Egy lány gyermekes család teljesen átlagosnak induló napja, ami egy pillanat alatt felfordulások örvényévé válik, hogy aztán semmi se úgy történjen, mint kellene? Oscar!

Egy előadás ami olyan kiszámíthatatlan, hogy azt se tudjuk, hova kapjuk a fejünk? Oscar! És van benne táska is? Ó igen, pontosan három darab és ez elég komoly baj.

Szereplők: Sarkadi Kiss János, Nyári Szilvia, Benedek Dániel, Farkas Laura eh., Kaszás Csenge, Stefánszky István, Török Saca, Sándor Soma eh., Varga Zsuzsa, Szvath Tamás.

Írta: Claude Magnier. Fordította: Székely Csaba. Dramaturg: Egressy G. Tamás. Díszlettervező: Csíki Csaba. Jelmeztervező: Cs. Kiss Zsuzsanna. Világítástervező: Memlaur Imre. Szcenikai vezető: Szalai József. Ügyelő: Károlyi Zoltán. Súgó: Simon Ildikó Barbara. Segédrendező: Maku Márta. Rendező: Fándly Csaba.

A színdarab jogait Magyarországon a Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli. (www.hofra.hu)
A Csiky Gergely Színház és a Kultkikötő közös produkciója.

Bemutató: 2023. március 31., Csiky Gergely Színház

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!