A bűvös szék - olvasópróba / Fotó: Görgényi Gábor

Kubik Annával a főszerepben készül A bűvös szék a Karinthy Színházban

Karinthy Frigyes klasszikus komédiáját Olt Tamás rendezésében mutatja be a Karinthy Színház március 10-én. A teátrum a Mesemondó Fesztiválnak ad otthont a 10. Színházi Olimpián.

Karinthy Frigyes klasszikus kabarétréfája a szabadalmi ügyek hivatalában játszódik. Az államtitkár folyton kidobatja a zseniális feltalálót Géniuszt és végképp felesleges és ostoba találmányoknak adja támogatását. Géniusz megelégeli a méltatlan bánásmódot és megalkotja a bűvös széket amelyet egyenesen az államtitkár irodájába visz. Nincs is semmi baj, amíg valaki bel nem ül…

Az igazán felhőtlen szórakozást kínáló előadás, csodálatos művészeket vonultat fel, akik virtuóz alakításokkal bűvölik el közönségünk szívét, hogy a nézőtéren mindegyik hely, bűvös szék legyen.

Szereplők: Kubik Anna, Galló Ernő, Fejszés Attila, Balázs Andrea, Németh Gábor, Karácsony Gergő, Sóvári-Fehér Anna, Móré Viktória. Díszlettervező: Vereckei Rita. Jelmeztervező: Cselényi Nóra. Dramaturg: Selmeczi Bea, Olt Tamás. Rendezőasszisztens: Tóth Zsófia, Szakál Miklós. Rendező: Olt Tamás.

A Karinthy Színház a Mesemondó Fesztiválnak ad otthont a 10. Színházi Olimpián.

(Via karinthyszinhaz.hu)

További cikkek
Samiha Ayoub - forrás: YouTube
„Rajtunk kívül senki más nem képes így terjeszteni az életet. Úgyhogy terjesszük együtt a világ és az emberiség érdekében" - szólítja fel a színházművészeket Samiha Ayoub egyiptomi színésznő a színházi világnapra megfogalmazott üzenetében, amelyet a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) felkérésére írt.
Juliette Binoche
A MITEM-en látható Az angyal válaszol alapján készülő Fény-anyag című olvasás performansz kapcsán Sepsi Enikővel osztotta meg gondolatait Juliette Binoche.
Romeo es Julia 4_credit_ Fanni Tutek-Hajnal
A Rijekai Ivan pl. Zajc Horvát Nemzeti Színház Balettegyüttese május 31-én a Rómeó és Júlia című előadással érkezik a Pécsi Nemzeti Színházba.