A bűvös szék - olvasópróba / Fotó: Görgényi Gábor

Kubik Annával a főszerepben készül A bűvös szék a Karinthy Színházban

Karinthy Frigyes klasszikus komédiáját Olt Tamás rendezésében mutatja be a Karinthy Színház március 10-én. A teátrum a Mesemondó Fesztiválnak ad otthont a 10. Színházi Olimpián.

Karinthy Frigyes klasszikus kabarétréfája a szabadalmi ügyek hivatalában játszódik. Az államtitkár folyton kidobatja a zseniális feltalálót Géniuszt és végképp felesleges és ostoba találmányoknak adja támogatását. Géniusz megelégeli a méltatlan bánásmódot és megalkotja a bűvös széket amelyet egyenesen az államtitkár irodájába visz. Nincs is semmi baj, amíg valaki bel nem ül…

Az igazán felhőtlen szórakozást kínáló előadás, csodálatos művészeket vonultat fel, akik virtuóz alakításokkal bűvölik el közönségünk szívét, hogy a nézőtéren mindegyik hely, bűvös szék legyen.

Szereplők: Kubik Anna, Galló Ernő, Fejszés Attila, Balázs Andrea, Németh Gábor, Karácsony Gergő, Sóvári-Fehér Anna, Móré Viktória. Díszlettervező: Vereckei Rita. Jelmeztervező: Cselényi Nóra. Dramaturg: Selmeczi Bea, Olt Tamás. Rendezőasszisztens: Tóth Zsófia, Szakál Miklós. Rendező: Olt Tamás.

A Karinthy Színház a Mesemondó Fesztiválnak ad otthont a 10. Színházi Olimpián.

(Via karinthyszinhaz.hu)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.