Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Készül a Micimackó a Pagony utca 100-ban a nyíregyházi színházban

Megtartották a Micimackó a Pagony utca 100-ban című előadás olvasópróbáját a Móricz Zsigmond Színházban. A teátrum több előadásnak is otthont ad a 10. Színházi Olimpián.

Történetünk reggelén, a Pagony utca 100-ban minden úgy indult, mint máskor.

Róbert Gida álmosan ébredt, mint minden reggel. Hornyák bácsi a szomszédból magában dünnyögött. Canga néni – mert mindig biciklivel járt -, aggódva engedte el az unokáját ugrókötelezni. A szomszédnő, a városi kertészetben dolgozott és folyton répát evett. A barna ruhás könyvtáros mindig késésben volt és közben azt motyogta: „Huhú, elkések, huhú!”.

A csíkos ruhás kukás most viszi ki a szemetet. A balerina aggódva érdeklődött, hogy „Akkor most itt Tilos az Átjárás?”. A sárga mackónadrágos kisfiú kint ül az ajtó előtt a napsütésben, mézet eszik és egész nap nem csinál semmit. Mindennap így indult, de a mai nem. Talán a napsütés, talán a tavasz tehet róla, de Róbert Gida fejében új életre keltek a Pagony utca lakói… Olyan csodálatos világba csöppennek, ahol minden megtörténhet, a humoros szituációtól a szívmelengető helyzetekig.

És velük, minden meg is történik!

Szereplők: Tar Dániel, Törő Gergely Zsolt, Jenei Judit, Tóth Károly, Tary Patrícia, Pregitzer Fruzsina, Kövesi Csenge e.h., Gyuris Tibor, Urmai Gábor.

Díszlettervező: Boldizsár Zsolt. Jelmeztervező: Urmai Gábor. Súgó: Kovács Katalin. Rendezőasszisztens: Antal Andrea. Ügyelő: Sárközi István. Rendező: Urmai Gábor.

Bemutató: 2023. február 24. (péntek), Nagyszínpad

A teátrum több előadásnak is otthont ad a 10. Színházi Olimpián.

(Via moriczszinhaz.hu)

További cikkek
1443011015
Mátyássy Szabolcs zeneszerzőt, színművészt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusát választotta meg a debreceni Csokonai Nemzeti Színház új igazgatójának a város közgyűlése egyhangú szavazással csütörtökön.
A Csokonai Fórum Latinovits Terme – forrás: Csokonai Fórum
A 10. Színházi Olimpia kiemelt helyszíne lesz a megújult debreceni Csokonai Fórum, ahová az Országos Színházi Találkozó keretében a magyarországi kőszínházak számos meghatározó előadása érkezik májusban és júniusban.
MDOL, Krvavá svatba
A 10. Színházi Olimpia előadásai nem csak műfaji, de nyelvi változatosságot is hoznak a hazai színpadokra: az alábbi válogatásban elsőként a szláv – ukrán, szerb, lengyel, szlovák és cseh nyelvű – előadásokból szemezgettünk.