Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Készül a Micimackó a Pagony utca 100-ban a nyíregyházi színházban

Megtartották a Micimackó a Pagony utca 100-ban című előadás olvasópróbáját a Móricz Zsigmond Színházban. A teátrum több előadásnak is otthont ad a 10. Színházi Olimpián.

Történetünk reggelén, a Pagony utca 100-ban minden úgy indult, mint máskor.

Róbert Gida álmosan ébredt, mint minden reggel. Hornyák bácsi a szomszédból magában dünnyögött. Canga néni – mert mindig biciklivel járt -, aggódva engedte el az unokáját ugrókötelezni. A szomszédnő, a városi kertészetben dolgozott és folyton répát evett. A barna ruhás könyvtáros mindig késésben volt és közben azt motyogta: „Huhú, elkések, huhú!”.

A csíkos ruhás kukás most viszi ki a szemetet. A balerina aggódva érdeklődött, hogy „Akkor most itt Tilos az Átjárás?”. A sárga mackónadrágos kisfiú kint ül az ajtó előtt a napsütésben, mézet eszik és egész nap nem csinál semmit. Mindennap így indult, de a mai nem. Talán a napsütés, talán a tavasz tehet róla, de Róbert Gida fejében új életre keltek a Pagony utca lakói… Olyan csodálatos világba csöppennek, ahol minden megtörténhet, a humoros szituációtól a szívmelengető helyzetekig.

És velük, minden meg is történik!

Szereplők: Tar Dániel, Törő Gergely Zsolt, Jenei Judit, Tóth Károly, Tary Patrícia, Pregitzer Fruzsina, Kövesi Csenge e.h., Gyuris Tibor, Urmai Gábor.

Díszlettervező: Boldizsár Zsolt. Jelmeztervező: Urmai Gábor. Súgó: Kovács Katalin. Rendezőasszisztens: Antal Andrea. Ügyelő: Sárközi István. Rendező: Urmai Gábor.

Bemutató: 2023. február 24. (péntek), Nagyszínpad

A teátrum több előadásnak is otthont ad a 10. Színházi Olimpián.

(Via moriczszinhaz.hu)

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.