Ők vezetik szeptembertől a SZFE színművész osztályait

Színművész-, zenés színművész-, színházrendező-, zenés színházrendező és színházi rendezőasszisztens képzésekre várja új hallgatóit a Színház- és Filmművészeti Egyetem Sinkovits Imre Színházművészeti Intézete, valamint dramaturg és drámainstruktor (drámajáték és rendezői specializáció) szakokra a Németh Antal Drámaelméleti Intézet.

Az ősztől induló prózai színművész osztályt Ilja Bocsarnikovsz rendező, a debreceni Csokonai Színház művészeti vezetője, Oberfrank Pál veszprémi színházigazgató és Kálloy Molnár Péter színész vezeti majd.

A zenés színművész osztályt Mátyássy Szabolcs zeneszerző, színész és Méhes László színész, rendező indítja. A rendező osztályt Aleksandar Popovski, az Európa-szerte ismert macedón rendező és Szilágyi Bálint színházrendező vezeti.

Az SZFE rektora, Rátóti Zoltán az Origónak úgy fogalmazott: tavaly átlagosan több mint tizenötszörös volt a túljelentkezés az egyetemre – a színészképzésre harminchatszoros –, és azt reméli, hogy az idén tovább emelkedik a jelentkezők száma.

(Via szfe.hu)

További cikkek
Forrás: 4K Media Studio
A 10. Színházi Olimpia  által nyújtott szakmai lehetőségekről tartottak tájékoztatást március 30-án a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói számára.
Maszk
A maszk útjának athéni állomásán Theodórosz Terzopulosz olimpia alapítót színházában, az Attiszban is meglátogatta stábunk. Videóízelítő a görög rendezőóriás színházi szentélyében töltött időről.
Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar
A Müpa Budapest A kétkedő szellem című koncerttel vesz részt a 10. Színházi Olimpián, aminek kapcsán Káel Csaba vezérigazgatót és Szomolányi Janinát, a Bartók Tavasz Művészeti Hetek operatív igazgatóját kérdeztük.