Fotó: Bere Mátyás - jokaiszinhaz.hu

Országúton – Fellini filmjéből készül előadás Békéscsabán

A darab előbemutatóját Szentesen március 25-én, békéscsabai premierét április 28-án tartják. A Békéscsabai Jókai Színház a 10. Színházi Olimpián a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

Az Országúton egyszerre cirkuszi játék és egy furcsa szerelem szívszaggató története, de Othellót és Desdemonát is felidézheti bennünk, mondta el Kiss József rendező az olvasópróbán.

Fellini fantáziavilága az Országúton-ban kezd formát ölteni. A színházi megvalósítás is abba az áramlatba kapcsolódik, amelyet Chaplin elindított: a némafilmek nincstelen, nagyon nehéz sorsú emberei felmagasztosulnak, saját emlékművükké válnak. A történet harsány, mégis megható: a nagy felismerésről szól, ahogy a lánctépő mutatványos életét megváltja a szerelem. A kis Gelsomina az érzelmektől mentes Zampanót saját példáját felmutatva kiragadja az állati létből.

A darabban nagy szerepet kap Nino Rota kivételes zenéje. A díszlet Horesnyi Balázs munkája, egy használatból kikopott cirkuszi sátrat mutat, a legjellemzőbb kellék pedig egy háromkerekű motorbicikli: ezzel járja Zampano és Gelsomina a világot.

Az előadás főbb szerepeiben Bartus Gyula, Földesi Ágnes Villő és Czitor Attila látható. A mű előbemutatóját Szentesen március 25-én, békéscsabai premierét április 28-án tartják.

A békéscsabai színház a 10. Színházi Olimpián a Zentai Magyar Kamaraszínház A fogadósnő című előadását látja vendégül.

(Via jokaiszinhaz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!