Bakos-Kiss Gábor - Fotó: nemzetiszinhaz.hu

Bakos-Kiss Gábor marad a Győri Nemzeti Színház igazgatója

Bakos-Kiss Gábor korábbi két évre szóló megbízatását öt évre hosszabbította meg a helyi képviselő-testület.

Dr. Bakos-Kiss Gábor lesz a Győri Nemzeti Színház új igazgatója július 1-től, válta Forgács Pétert – osztotta meg közösségi oldalán a hírt Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. A bírálatra felkért szakmai bizottság egybehangzóan mondott igent Bakos-Kiss pályázatára, amire a győri városvezetés is rábólintott. A vezetői pozícióra kiírt pályázaton egyedüli indulóként jelentkezett.

Bakos-Kiss Gábor 1981-ben született Nyíregyházán. Jogász végzettséget szerzett a Miskolci Egyetemen, majd 2009-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott. 2009 és 2011 között szabadúszó, 2011-től a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, 2014-től a Nemzeti Színház társulatának tagja. A színészet mellett rendez is.

A 2018/19-es tanévtől a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának színészmesterség tanára, 2019 februárjától 2020 márciusáig a Váci Dunakanyar Színház művészeti vezetője. A Magyar Versmondók Egyesületének alelnöke, társalapítója ill. állandó zsűritagja a Kaleidoszkóp Nemzetközi VersFesztiválnak és a Nemzeti VERSenynek. Szívügye a versmondás, ebbéli elkötelezettségét is díjazták 2019-ben a Szeleczky Zita-emlékgyűrűvel. 2020-ban Jászai Mari-díjjal tüntették ki.

A2018/19-es tanévtől a Kaposvári Egyetem, 2021-től az SZFE tanára.

(Via gyorihirek.hu, Papageno)

 

További cikkek
Company La Tal: Carrillo
Mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje Debrecenben! 
Szűcs Réka - forrás: Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház igazgatójával, Szűcs Rékával Klész Bea készített interjút: a beszélgetés – amelyben a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programokról is szó lesz – június 1-jén 18 órától hallható.
thalia
A 2023/24-es kínálatban megtalálhatók klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról. A teátrum két előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.