Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar
Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar

Gyöngyösi Levente Madách ihlette művével csatlakozik a Müpa az Olimpiához – Videó

A Müpa Budapest Kételkedés és útkeresés – Az ember tragédiája nyomán című koncerttel vesz részt a 10. Színházi Olimpián, aminek kapcsán Káel Csaba vezérigazgatót és Szomolányi Janinát, a Bartók Tavasz Művészeti Hetek operatív igazgatóját kérdeztük. 

Gyöngyösi Levente darabja nemzeti klasszikusunk, Madách Az ember tragédiája című műve nyomán született. A Müpa 2020-as Zeneműpályázatára készült, díjazott alkotás első része ősbemutatóként szólal meg április 12-én a Hollerung Gábor vezette Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A nagyszabású, négyrészesre tervezett szcenírozott oratórium, a Tragœdia Temporis első része a Teremtést, az első emberpár édenkerti életét és a Paradicsomból való kitaszíttatását meséli el.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!