Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar
Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar

Gyöngyösi Levente Madách ihlette művével csatlakozik a Müpa az Olimpiához – Videó

A Müpa Budapest Kételkedés és útkeresés – Az ember tragédiája nyomán című koncerttel vesz részt a 10. Színházi Olimpián, aminek kapcsán Káel Csaba vezérigazgatót és Szomolányi Janinát, a Bartók Tavasz Művészeti Hetek operatív igazgatóját kérdeztük. 

Gyöngyösi Levente darabja nemzeti klasszikusunk, Madách Az ember tragédiája című műve nyomán született. A Müpa 2020-as Zeneműpályázatára készült, díjazott alkotás első része ősbemutatóként szólal meg április 12-én a Hollerung Gábor vezette Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A nagyszabású, négyrészesre tervezett szcenírozott oratórium, a Tragœdia Temporis első része a Teremtést, az első emberpár édenkerti életét és a Paradicsomból való kitaszíttatását meséli el.

További cikkek
33520w
Fazekas Mihály klasszikus magyar meséjét Váradi Szabolcs dolgozta át és Némedi Árpád rendezte. A zenés mesejátékot május 17-én mutatták be Weöres Sándor Színházban és a Lázár Ervin program keretében Vas megyei általános iskolásoknak játsszák.
ket korea figura
Joël Pommerat: A két Korea újraegyesítése című kortárs francia darabját mutatta be a Figura Stúdió Színház. A gyergyószentmiklósi társulat a Boldogtalanok című előadást hozza el a 10. Színházi Olimpiára.
szj
A június 22. és 24. között rendezett fesztiválon határon túli színházak produkciói, a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéveseinek előadása, könyvbemutató és kiállítás is várja az érdeklődőket. Az ünneplő művészt a Nemzeti Színház kérdezte.