Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar
Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar

Gyöngyösi Levente Madách ihlette művével csatlakozik a Müpa az Olimpiához – Videó

A Müpa Budapest Kételkedés és útkeresés – Az ember tragédiája nyomán című koncerttel vesz részt a 10. Színházi Olimpián, aminek kapcsán Káel Csaba vezérigazgatót és Szomolányi Janinát, a Bartók Tavasz Művészeti Hetek operatív igazgatóját kérdeztük. 

Gyöngyösi Levente darabja nemzeti klasszikusunk, Madách Az ember tragédiája című műve nyomán született. A Müpa 2020-as Zeneműpályázatára készült, díjazott alkotás első része ősbemutatóként szólal meg április 12-én a Hollerung Gábor vezette Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A nagyszabású, négyrészesre tervezett szcenírozott oratórium, a Tragœdia Temporis első része a Teremtést, az első emberpár édenkerti életét és a Paradicsomból való kitaszíttatását meséli el.

További cikkek
Berecz András – fotó: Eöri Szabó Zsolt
A Színházi Olimpia keretében megrendezett Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál házigazdáját arról is kérdeztük, megférhet-e hat dudás egy csárdában.
Ifjú barbárok - jelenet - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Négy alkalommal is láthatjuk az Ifjú barbárok című előadást a Nemzeti Színházban november 28. és december 1. között.
A kaposvári Csiky Gergely Színház - fotó: Varga György / MTI
A hazai színházi élet egyik kiemelkedő eseménye, az Országos Színházi Találkozó 2024. június 10. és június 16. között Kaposváron kerül megrendezésre.