Fotó: Horváth Judit - Kolibri Színház

Hámori Ildikó a Bors néni új címszereplője

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő február 26-án debütált új főszerepében a Kolibri Színházban. A teátrum három fesztiválnak is otthont ad a 10. Színházi Olimpián.

28 év és a Kolibri színpadán játszott több mint 500 előadás után elbúcsúzott a Bors néni legendás címszerepétől Molnár Piroska, helyét február végétől Hámori Ildikó vette át.

Nemes Nagy Ágnes kötetéből, amelyet pöttöm, gömbölyded házvezetőnője, Bors Józsefné ihletett, az első színházi változatot 1980-ban mutatták be az Egyetemi Színpadon Novák János rendezésében, Dajka Margit főszereplésével. Az előadásból tévéfelvétel, rádiójáték és a dalokból hanglemez is készült. Új bemutatóra először 1994 novemberében Nyíregyházán került sor, ezt követte hamarosan, még abban az évben karácsony előtt a Kolibriben az a Novák János-féle produkció, amelyet azóta is játszik a színház.

„A Bors néni végigkísérte a színház növekedésének történetét, és mára szinte összeforrt a Kolibri nevével” – idézi fel Novák János rendező, színházigazgató, aki arra a legbüszkébb, hogy a darabon immár a sokadik nemzedék nő fel, s a szülők és nagyszülők sokszor együtt éneklik a dalokat a színészekkel. „A költészet, a mese, a humor és a közönséggel való interaktív játék egyformán hangsúlyos a darabban” – mutat rá a rendező, mi lehet a Bors néni hosszú sikerének a titka.

A teátrum három fesztiválnak is otthont ad a 10. Színházi Olimpián.

(Via kolibriszinhaz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!