Naplegenda - fotó: Jekken Péter / Tucsni Anna

Íme a TÁNC-szín-TÉR Fesztivál programja 

A 10. Színházi Olimpia keretében április 20-23. között kerül sor a Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes TÁNC-szín-TÉR fesztiváljára.

Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes TÁNC-szín-TÉR fesztiválján – kapcsolódva a Színházi Olimpia törekvéseihez – olyan táncszínházi előadások mutatkoznak be, amelyek a tradícióra épülve, abból inspirálódva, a hagyományos kultúra mai, kortárs megfogalmazását mutatják be. A szín tér, mint színház; a tánc tér  mint táncszínház; a tánc-szín-tér mindezek együttese, a korszerű színház tánc uralta sokszínű megjelenése. 

A fesztivál átível a Kárpát-medence határain, hiszen a még élő néphagyomány világszerte új utakat keres közönségéhez. A négy napon át tartó színes tánckavalkád során szlovákiai magyar, spanyol táncegyüttesek produkciói, valamint a házigazda Magyar Állami Népi Együttes társulatának előadása mutatkozik be estéről estére.

Négy este, négy társulat, négy különböző világ – mely egy irányba vezet: fogódzót kínálva a jelenkor emberének az eligazodásban, felmutatva a hagyomány örökérvényűségét.

  • április 20. – 19:00 Ifjú Szivek Táncszínház: Hontalanítás
  • április 21. – 19:00 Compañía Flamenca de Sevilla (Spanyolország): FlamenColores
  • április 22. – 19:00 Magyar Állami Népi Együttes: Naplegenda
  • április 23. – 19:00 KARAGÖZ Folk Dance és Török Tilla Folk Experience: Törökország hét vidéke. 
További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!