Naplegenda - fotó: Jekken Péter / Tucsni Anna

Íme a TÁNC-szín-TÉR Fesztivál programja 

A 10. Színházi Olimpia keretében április 20-23. között kerül sor a Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes TÁNC-szín-TÉR fesztiváljára.

Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes TÁNC-szín-TÉR fesztiválján – kapcsolódva a Színházi Olimpia törekvéseihez – olyan táncszínházi előadások mutatkoznak be, amelyek a tradícióra épülve, abból inspirálódva, a hagyományos kultúra mai, kortárs megfogalmazását mutatják be. A szín tér, mint színház; a tánc tér  mint táncszínház; a tánc-szín-tér mindezek együttese, a korszerű színház tánc uralta sokszínű megjelenése. 

A fesztivál átível a Kárpát-medence határain, hiszen a még élő néphagyomány világszerte új utakat keres közönségéhez. A négy napon át tartó színes tánckavalkád során szlovákiai magyar, spanyol táncegyüttesek produkciói, valamint a házigazda Magyar Állami Népi Együttes társulatának előadása mutatkozik be estéről estére.

Négy este, négy társulat, négy különböző világ – mely egy irányba vezet: fogódzót kínálva a jelenkor emberének az eligazodásban, felmutatva a hagyomány örökérvényűségét.

  • április 20. – 19:00 Ifjú Szivek Táncszínház: Hontalanítás
  • április 21. – 19:00 Compañía Flamenca de Sevilla (Spanyolország): FlamenColores
  • április 22. – 19:00 Magyar Állami Népi Együttes: Naplegenda
  • április 23. – 19:00 KARAGÖZ Folk Dance és Török Tilla Folk Experience: Törökország hét vidéke. 
További cikkek
TWO_Olga Chelpanova, Adrián Szelle (5)
Június közepén a tánc hívei elutazhatnak Győrbe, a Magyar Táncfesztiválra, de kirándulhatnak Kápolnásnyékre is, a Frenák Társulat által szervezett Café de la Dance Fesztiválra. Azért a Budapesten maradóknak is tudunk mit ajánlani, egyenesen Algériából. Turbuly Lilla írása.
Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Fotó_ Horcsák András
Átadták a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új épületét: a megújult Ursziny-Beliczey-kúriát és a mellette lévő modern épületet a 10. Színházi Olimpia keretében meghívott előadásokkal avatták fel.
Forrás: Vojtina Bábszínház Facebook-oldala
A 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett Bábszínházi Világtalálkozó kiemelkedő eseménye, a „Szervusztok, Pajtikák!” fesztivál nyitányaként tartottak gyereknapot Debrecenben.