Fotó: moriczszinhaz.hu

Kapj el, ha tudsz! – Broadway-musical készül a Móricz Zsigmond Színházban

A Leonardo DiCaprio és Tom Hanks főszereplésével készült Steven Spielberg-film lett az alapja az eredeti Broadway-musicalnek. Az előadást Nyíregyházán láthatja a közönség először hazánkban, a magyarországi ősbemutatót Horváth Illés, a társulat művészeti vezetője rendezi. A teátrum több előadásnak is otthont ad a 10. Színházi Olimpián.

Amerikai Egyesült Államok, hatvanas évek. Frank William Abagnale Jr. átlagos tinédzsernek mondható mindaddig, míg egy nap, apja adóproblémáit és anyja szerelmi viszonyát követően el nem szökik széthulló családjától, hogy sajátos karrierbe kezdjen: mindig más alakot öltő zseniális szélhámos lesz. Szédítő virtuozitással csekket hamisít, másodpilótának, orvosnak és ügyvédnek adja ki magát, még mindig a nagykorúságon innen…

Frank briliáns, üstökösszerű pályafutása az egyik legjobb, csalásokra szakosodott FBI-ügynök, Carl Hanratty érdeklődését is felkelti. Frank a fiú nyomába ered, idővel szinte a megszállottja lesz, fő célja, hogy elkapja és rács mögé juttassa. Intenzív, kontinenseken áthúzódó fogócska kezdődik kettejük között, melynek során üldöző és üldözött nem mindennapi kapcsolatba keveredik egymással, s az izgalmas párbaj mélyén egyre több szál köti őket össze…

Minden idők egyik legnagyobb amerikai csalójának igaz történetéből 2002-ben Steven Spielberg rendezett filmet Leonardo DiCaprio és Tom Hanks főszereplésével, ez az alkotás lett az alapja a 2011-es Broadway-musicalnek. Magyarországon először a Móricz Zsigmond Színházban kerül színre Frank Abagnale eseménydús élete Horváth Illés, a színház művészeti vezetőjének rendezésében, aki a nagy sikerű Idétlen időkig után másodszor állít színpadra ősbemutatóként Broadway-musicalt. A főszerepeket Jenővári Miklós és Illyés Ákos alakítja.

Bemutató: 2023. április 1. (szombat) 19 óra

A teátrum több előadásnak is otthont ad a 10. Színházi Olimpián.

(Via moriczszinhaz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!