Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt

Kulcsár Edit Ágota lesz a Papageno Klasszik következő műsorának vendége

A Papageno és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő vendége Kulcsár Edit Ágota, a 10. Szinházi Olimpia főszervezője. 

Húsvéttól Szent Iván éjjeléig a világszínház ünnepi találkozópontjává válik Magyarország. Április 1. és július 1. között 58 országból 400 társulat 7500 fellépővel érkezik hazánkba a 10. Nemzetközi Színházi
Olimpia keretében. Az adásban a 10. Színházi Olimpia programsorozatának főszervezőjével, Kulcsár Edit Ágota dramaturggal hallható interjú.

A sok zenei csemegével szolgáló műsor április 1-jén reggel 10-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en. Az ismétlésére 2023. április 2-án, vasárnap este nyolc órától kerül sor. Az interjúk megtalálhatók a Papageno Klasszik blogban is. A rádió a műsorváltoztatás jogát fenntartja.

További cikkek
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia művészeti vezetőjét a liget.ro arról kérdezte, hogyan sikerült Magyarországra hozni az olimpia szervezési jogát, mitől tud vonzó lenni a színház a mesterséges intelligencia korában, és milyen missziót tart fontosnak a külhoni területeken a Nemzeti Színház.
evadhiredeto vorosmarty
Vígjátékokkal, útkereséssel, barátságtörténettel és musicallel is várja a következő évadban a Vörösmarty Színház a nézőket. Székesfehérváron nemrég vette kezdetét a 10. Színházi Olimpia.
Olivier Py - forrás: YouTube
Olivier Py francia rendező Európa egyik legrangosabb színházi szemléje, az Avignon-i Fesztivál egykori igazgatójaként érkezik Budapestre a 10. Színházi Olimpia keretében, hogy saját Hamlet-értelmezését vigye a Városmajori Szabadtéri Színpad közönsége elé.