A Budapesti Táncszínház Három nővér című előadása
A Budapesti Táncszínház Három nővér című előadása

Színház szavak nélkül – Az Olimpia részeként rendez fesztivált a Budapest Táncszínház

A 10. Színházi Olimpia keretein belül Színház szavak nélkül címmel rendez egyhetes fesztivált a Budapest Táncszínház április 11-15. között a DEPO Stúdió Színházban. 

A Budapest Táncszínház az egyetemes kortárstánc gazdag világából építkező nemzetközi kapcsolatrendszerére támaszkodva rendezi meg a fesztivált, melyre cseh, olasz, francia és szlovák társulatokat hívott meg.

A DEPO Stúdió Színházban 5 napon keresztül 5 nemzet művészei tesznek tanúbizonyságot a művészet lélekemelő erejéről.

A Fesztivál pontos programja: 

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.