Yael Rasooly
Yael Rasooly

Yael Rasooly bábművész érkezik hazánkba a Színházi Olimpiára

A Színházi Olimpia keretében Yael Rasooly izraeli születésű vizuális színházi rendező, színésznő, énekesnő és bábszínész Paper Cut című előadásával érkezik április 15-én a békéscsabai Napsugár Bábszínházba.  

Az 1940-es évek filmes világát idéző egyszemélyes előadás a romantikus fantáziák megszállottságát és veszélyeit is feltárja. Fekete-fehér nyelvezete abszurd, fájdalmas és humoros feszültséget teremt egyszerre, melyhez a tárgyjáték és papírkivágás technikáját használja.

Egy magányos titkárnő marad az irodában, miután mindenki más hazament. Kis zugából, régi filmes magazinok fotóit felhasználva, az álmodozások világába menekül. Elé kerül a negyvenes évek elbűvölő filmcsillaga, és végre rátalál az ideális szerelemre. 

Ám ahogy a történet kibontakozik, ahogy a képzelet és a valóság összeütközik, romantikus meséje Hitchcock rémálmává válik!

További cikkek
Company La Tal: Carrillo
Mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje Debrecenben! 
Szűcs Réka - forrás: Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház igazgatójával, Szűcs Rékával Klész Bea készített interjút: a beszélgetés – amelyben a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programokról is szó lesz – június 1-jén 18 órától hallható.
thalia
A 2023/24-es kínálatban megtalálhatók klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról. A teátrum két előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.