Yael Rasooly
Yael Rasooly

Yael Rasooly bábművész érkezik hazánkba a Színházi Olimpiára

A Színházi Olimpia keretében Yael Rasooly izraeli születésű vizuális színházi rendező, színésznő, énekesnő és bábszínész Paper Cut című előadásával érkezik április 15-én a békéscsabai Napsugár Bábszínházba.  

Az 1940-es évek filmes világát idéző egyszemélyes előadás a romantikus fantáziák megszállottságát és veszélyeit is feltárja. Fekete-fehér nyelvezete abszurd, fájdalmas és humoros feszültséget teremt egyszerre, melyhez a tárgyjáték és papírkivágás technikáját használja.

Egy magányos titkárnő marad az irodában, miután mindenki más hazament. Kis zugából, régi filmes magazinok fotóit felhasználva, az álmodozások világába menekül. Elé kerül a negyvenes évek elbűvölő filmcsillaga, és végre rátalál az ideális szerelemre. 

Ám ahogy a történet kibontakozik, ahogy a képzelet és a valóság összeütközik, romantikus meséje Hitchcock rémálmává válik!

További cikkek
NM_ajanlo_XI_3
Miért aktuális ma Gogol Revizorja? Miért nézzünk Molnár Ferenc-darabot? Mitől élvezetes a mese műfaja? Megjelent a Nemzeti Magazin legfrissebb száma.
Berecz András – fotó: Eöri Szabó Zsolt
A Színházi Olimpia keretében megrendezett Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál házigazdáját arról is kérdeztük, megférhet-e hat dudás egy csárdában.
Ifjú barbárok - jelenet - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Négy alkalommal is láthatjuk az Ifjú barbárok című előadást a Nemzeti Színházban november 28. és december 1. között.