A Harlekin Bábszínház Casanova című előadása
A Harlekin Bábszínház Casanova című előadása

15 hazai és külföldi előadással készül az egri Harlekin Bábszínház

A Bábművészeti Világtalálkozó egri képviselője, a Harlekin Bábszínház szélesre tárja kapuit az érdeklődők előtt, ahol áprilistól egészen június végéig ország-világ legizgalmasabb, legkülönlegesebb bábszínházi produkciói fordulnak meg.

A 10. Színházi Olimpia eseményein – szerte Magyarországon – a világszínház meghatározó alkotóinak előadásai láthatók: tánc-, báb- és utcaszínházi produkciók, összesen több, mint háromszáz esemény várja az érdeklődőket országszerte 2023. április 1. és július 1. között.

A programsorozatba első alkalommal a hazai bábszínházi kultúra színe-java is bekapcsolódik, hiszen a 10. Színházi Olimpia keretein belül valósul meg a Bábművészeti Világtalálkozó, mely a nemzetközi szakmai együttműködést hivatott előmozdítani: 53 külföldi, 57 hazai és 7 határon túli magyar báb- és utcaszínházi társulat előadása, 11 workshop, 3 kiállítás, és 6 alkotói projekt szolgálja a szakmai megújulást, az olimpia szellemiségét.

A megvalósuló programsorozat a hazai bábművészet egészének teremt lehetőséget a nemzetközi „vérkeringésbe” való bekapcsolódásra, bizonyítván, hogy a magyarországi bábjátszás minden korosztálynak szóló, értékteremtő, időtlen előadóművészeti műfaj.

A Bábművészeti Világtalálkozó egri képviselője, a Harlekin Bábszínház szélesre tárja kapuit az érdeklődők előtt, ahol áprilistól egészen június végéig ország-világ legizgalmasabb, legkülönlegesebb bábszínházi produkciói fordulnak meg: 15 hazai és külföldi előadás, valamint performansz mellett egy nemzetközi bábművészeti workshopot is vendégül lát Eger városa.

További cikkek
SZOL_cikk_nyitó (1080 × 720) (32)
Külföldi színészképző intézményeket szólított meg az SZFE, hogy egy-egy osztály dolgozza fel és adja elő Az ember tragédiája valamely színét. A projektről az ötletgazda, Vidnyánszky Attila beszélt.
Matija Solce
Folytatódnak a 10. Színházi Olimpia programjai a Ciróka Bábszínház szervezésében június 3-án 11.00 órakor Danny és Béla mesekoncertjével és limonádéval várják a családokat a Ciróka udvarán.
Krakowski Teatr Tańca: Takarazuka camp credit Tomasz Ćwiertnia
Magda Niedzielska és Eryk Makohon előadásait június 8-án és június 10-én, a Bethlen Téri Színházban láthatja a közönség.