A Harlekin Bábszínház Casanova című előadása
A Harlekin Bábszínház Casanova című előadása

15 hazai és külföldi előadással készül az egri Harlekin Bábszínház

A Bábművészeti Világtalálkozó egri képviselője, a Harlekin Bábszínház szélesre tárja kapuit az érdeklődők előtt, ahol áprilistól egészen június végéig ország-világ legizgalmasabb, legkülönlegesebb bábszínházi produkciói fordulnak meg.

A 10. Színházi Olimpia eseményein – szerte Magyarországon – a világszínház meghatározó alkotóinak előadásai láthatók: tánc-, báb- és utcaszínházi produkciók, összesen több, mint háromszáz esemény várja az érdeklődőket országszerte 2023. április 1. és július 1. között.

A programsorozatba első alkalommal a hazai bábszínházi kultúra színe-java is bekapcsolódik, hiszen a 10. Színházi Olimpia keretein belül valósul meg a Bábművészeti Világtalálkozó, mely a nemzetközi szakmai együttműködést hivatott előmozdítani: 53 külföldi, 57 hazai és 7 határon túli magyar báb- és utcaszínházi társulat előadása, 11 workshop, 3 kiállítás, és 6 alkotói projekt szolgálja a szakmai megújulást, az olimpia szellemiségét.

A megvalósuló programsorozat a hazai bábművészet egészének teremt lehetőséget a nemzetközi „vérkeringésbe” való bekapcsolódásra, bizonyítván, hogy a magyarországi bábjátszás minden korosztálynak szóló, értékteremtő, időtlen előadóművészeti műfaj.

A Bábművészeti Világtalálkozó egri képviselője, a Harlekin Bábszínház szélesre tárja kapuit az érdeklődők előtt, ahol áprilistól egészen június végéig ország-világ legizgalmasabb, legkülönlegesebb bábszínházi produkciói fordulnak meg: 15 hazai és külföldi előadás, valamint performansz mellett egy nemzetközi bábművészeti workshopot is vendégül lát Eger városa.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!