Bagossy Brothers Company - forrás: Facebook
Bagossy Brothers Company - forrás: Facebook

A Bagossy Brothers Company koncertje koronázza a Színházi Olimpia megnyitóját

A 10. Színházi Olimpia hivatalos megnyitója április 15-én 14 órától egészen az esti órákig tart majd. Több helyszínen, számos különleges programmal várják a szervezők az érdeklődőket, most pedig fény derült az eddig csak meglepetésprodukcióként emlegetett koncert fellépőjére, amely a Kárpát-medence szerte egyik legnépszerűbb magyar zenekar, a Bagossy Brothers Company. 

Az erdélyi együttes meghívása találkozik a 10. Színházi Olimpia ideájával, amely szerint a fesztiválon résztvevő hazai befogadó színházak egy külföldi produkció mellett egy határon túli magyar színház előadását is vendégül látják, így a Magyarországtól elcsatolt területek magyar nyelvű színházi műhelyei is részesei lehetnek az Olimpiának.

A 2013 májusában alakult, máig változatlan felállásban játszó gyergyószentmiklósi zenekar népszerűsége egyenletesen, de gyors ütemben emelkedett. A Bagossy Brothers Company energikus, közönség centrikus koncertjeivel rövid idő alatt vált, előbb az erdélyi, majd az egész kárpát-medencei magyarság egyik legnépszerűbb koncertzenekarává.

A csapat eddigi pályafutása során 4 nagylemezt, 1 szimfonikus koncert lemezt, 1 EP-t, számtalan klipet és egyéb anyagot jelentetett meg. A zenekar minden albuma többszörös aranylemez, míg a 2019-ben megjelent Veled Utazom hatszoros platina minősítést ért el, melynél nincs Magyarországon magasabb lemezeladási fokozat.

Az elmúlt időszak tevékenységét számos díj is övezte, a zenekar immár négy Petőfi Zenei Díjjal (az év akusztikus koncertje, az év zenekara, az év videóklipje és Bagossy Norbi révén az év előadója), és két Fonogram díjjal (az én hangfelvétele) büszkélkedhet, emellett elnyerték Erdély legnagyobb zenei díját, a Legszebb Erdélyi magyar Dal címet is.

A könnyűzenei koncert mellett a világszenzációnak számító Átmentem cirkuszművészeti produkció, hazai és nemzetközi utcaszínházi performanszok is gazdagítják a 15-i alkalmat, mutatjuk a részletes programot.

A nyitórendezvény részletes programjáról ebben a cikkben írunk bővebben.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!