A Színházi Olimpia hivatalos megnyitója - fotó: Eöri Szabó Zsolt

A maszk útja – Itt a teljes úti film trailere

Március 27-én, a színházi világnap alkalmából különleges projektet indítottunk el: a Theodórosz Terzopulosz által a Nemzeti Színháznak és a 10. Színházi Olimpiának ajándékozott tradicionális színházi maszk „kelt útra”, hogy mielőtt április 15-én ünnepélyesen is megnyitjuk az eseménysorozatot, meglátogasson néhány hozzánk érkező művészt.

A maszk Epidauroszból indulva Athén érintésével látogatott el Triesztbe, Salzburgba majd végül Berlinbe és Párizsba, hogy aztán Budapestre érkezhessen a 10. Színházi Olimpia megnyitójára. A különleges projektről összefoglaló úti film is készült, amit az alábbiakban lehet megnézni: 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!