Nemzeti Színház - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Nemzeti Színház - fotó: Eöri Szabó Zsolt

Antropocén színházműhely is lesz a MITEM-en

A tudomány és színház metszéspontjában zajló egynapos műhely keretében eszmecserébe kezdenek arról, milyen szerepet tölthet be a színház az antropocén korban.

Hogyan, meddig tud az emberiség összhangban élni a környezettel csodálatos bolygónkon, a Földön? Hogyan épülnek be a különböző természeti értékek a mai jogi, művészeti, színházi életbe? Hogyan segítheti más művészeti ágak mellett a színház az ökoharmónia helyreállítását?

A tudomány és színház metszéspontjában zajló egynapos műhely keretében eszmecserébe kezdenek arról, milyen szerepet tölthet be a színház az antropocén korban. A résztvevőket arra kérik, gondolják végig, milyen a személyes kapcsolatuk a vízzel, a fákkal, bolygónk teherbíró képességével, a művészi alkotómunkával és még számos más témával.

Meghívott közreműködők:

Eliana Beaufils (színháztudós, Sorbonne, Párizs).

Csáji László Koppány (jogász, antropológus, MMA, Budapest)

Andreas Englhart (színháztudós, LMU, München)

Hans-Jörg Rheinberger (tudománytörténész, Max Planck Intézet, Berlin),

Katrin Röggla (író, Köln)

Sabira Sthålberg (író, etnobiológus, több helyen)

Szarvas József (színész, artivista, Nemzeti Színház, Budapest/Viszák)

Weiner Sennyey Tibor (író, ökológus, Szentendre)

A műhelyt szervezte és vezeti: Frank Raddatz (drámaíró, rendező, színháztudós, Berlin) és Domokos Johanna (író, színháztudós, szerkesztő, Budapest/Szováta).

További információ itt található.

További cikkek
A Színházi Olimpia hivatalos megnyitója - fotó: 4K Media Studio
A színházi világ kiválóságainak adtak otthont Magyarország színpadai a 10. Színházi Olimpia idején 2023 áprilisától. A műfajilag sokszínű programsorozat előadásai 200 000 nézőt vonzottak be, és elhelyezték az országot a világ színházi térképén.
Vidnyanszky
A Magyar Teátrumi Társaság tisztújító közgyűlést tartott az Eiffel Műhelyházban november 27-én, ahol a résztvevők újraválasztották az eddigi elnököt.
Jan_Fabre_Az_Olumposz_tetejen_900x599
A 11. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozót 2024. április 5 – 27.  között rendezi meg a Nemzeti Színház.