Bolha a fülbe olvasópróba - Fotó: Mészáros Zsolt

Bolha a fülbe – Elkezdődtek a próbák a Weöres Sándor Színházban

Béres Attila rendezi Georges Feydeau vígjátékát a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán. A bemutatót 2023. április 28-án tartják. A szombathelyi teátrum a 10. Színházi Olimpián a Barcelona Flamenco Ballet és a Teatrul Figura Stúdió Színház előadásait látja vendégül. 

Béres Attila 2014-2015 között volt a Weöres Sándor Színház főrendezője volt. A Miskolci Színház igazgatója, számos sikerelőadás rendezője (Anconai szerelmesek, Kabaré, Vitéz Mihály) egy vérbeli vígjátékkal tér vissza Szombathelyre Georges Feydeau Bolha a fülbe című színdarabjával.

Chandebise úr korrekt, köztiszteletnek örvendő biztosítási igazgató, aki egy nap levelet kap egy ismeretlen hölgytől: a kért találkozóra viszont a legjobb barátját küldi maga helyett. A levelet azonban nem más írta, mint a felesége, és küldönce a nő reménybeli udvarlója. A váratlan randevú közben megérkezik a valódi Chandebise is a Hotel Numerába – és ez még csak a bonyodalmak kezdete.

Francia sikamlósság és spanyol indulat csap össze a párizsi szállodában, ahol tökéletesen megkomponált koreográfiával nyílnak és csukódnak az ajtók. Félrelépések és félreértések komédiája az abszurd humor felé hajló Bolha a fülbe. Fergeteges vígjátékot ígér Georges Feydeau egyik leghíresebb darabja, amelyet Béres Attila rendezésében láthat a szombathelyi közönség.

Szereplők: Orosz Róbert, Nagy Cili, Sipos László Márk, Balogh János, Domokos Zsolt, Nagy-Bakonyi Boglárka, Némedi Árpád, Gyulai-Zékány István, Mari Dorottya, Kelemen Zoltán, Horváth Ákos, Bálint Éva, Antal D. Csaba.

Bemutató: 2023. április 28., Weöres Sándor Színház

A szombathelyi teátrum a 10. Színházi Olimpián a Barcelona Flamenco Ballet és a Teatrul Figura Stúdió Színház előadásait látja vendégül.

(Via wssz.hu)

További cikkek
Berecz András – fotó: Eöri Szabó Zsolt
A Színházi Olimpia keretében megrendezett Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál házigazdáját arról is kérdeztük, megférhet-e hat dudás egy csárdában.
Ifjú barbárok - jelenet - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Négy alkalommal is láthatjuk az Ifjú barbárok című előadást a Nemzeti Színházban november 28. és december 1. között.
A kaposvári Csiky Gergely Színház - fotó: Varga György / MTI
A hazai színházi élet egyik kiemelkedő eseménye, az Országos Színházi Találkozó 2024. június 10. és június 16. között Kaposváron kerül megrendezésre.