Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Háztűznéző – Gogol művét mutatták be Beregszászon

Gogol Háztűznéző című komédiáját március 19-én mutatta be a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Beregszászon. Az előadás a beregszászi társulat és a budapesti Nemzeti Színház közös produkciója.

A Háztűznéző bemutatójával nyílt meg újra a beregszászi színház, amely az elmúlt időben nem tudott közönséget fogadni. Hosszú ideig menekülteknek, kijevi színháziaknak adott szállást. A színház folyamatosan dolgozik, mese előadásokat, foglalkozásokat tart a környező településeken, rendszeresen játszik Magyarországon és Romániában is.

– Csak azért is színházat csinálunk – ezek között a körülmények között is. Komédiát készítettünk, mert ha csak pár pillanatra is, de szeretnénk derűt lopni az emberek szívébe – fogalmazott a Gogol darabját rendező Vidnyánszky Attila videóüzenetében.

– Ünnepre jöttünk össze a beregszászi színház premierjén, mert nagyon fontos, hogy működjön a színház, a kárpátaljai magyar kulturális élet fontos színtere – köszöntötte a közönséget Bácskai József ungvári főkonzul a bemutatót követően.

– Hálásak vagyunk a színészeknek, akik létrehozták az előadást, hogy megmutathassuk, dolgozunk, itt vagyok, számíthat ránk a közönségünk – mondta Sin Edina, a színház igazgatója.

A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház több előadással is részt vesz a 10. Színházi Olimpián.

(Via nemzetiszinhaz.hu)

 

További cikkek
Gulliver - forrás: MITEM
A MITEM-en szereplő Těšínské Színház, Bajka Bábtársulat október 3-i előadását ihlető gondolat, hogy a távoli véleményekkel, gondolkodásmódokkal és szokásokkal való találkozás hasznos, egyszersmind szórakoztató is lehet.
net_Agon_eloadas_eorifoto-48
Erős kezdés egy rendhagyó fesztiválon – a Nemzeti Színház saját produkcióinak sorozatából elsőként az Agónt láthatta a közönség a 10. MITEM-en.
synergy logo
Bár a fesztivál Újvidéken jött létre, útja 2023-ban a magyarországi Színházi Olimpia évében Budapestre a Nemzeti Színházba vezetett, ahol a 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, a MITEM keretében látható. A Fesztiválról Venczel Valentin gondolatait osztjuk meg.