Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Háztűznéző – Gogol művét mutatták be Beregszászon

Gogol Háztűznéző című komédiáját március 19-én mutatta be a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Beregszászon. Az előadás a beregszászi társulat és a budapesti Nemzeti Színház közös produkciója.

A Háztűznéző bemutatójával nyílt meg újra a beregszászi színház, amely az elmúlt időben nem tudott közönséget fogadni. Hosszú ideig menekülteknek, kijevi színháziaknak adott szállást. A színház folyamatosan dolgozik, mese előadásokat, foglalkozásokat tart a környező településeken, rendszeresen játszik Magyarországon és Romániában is.

– Csak azért is színházat csinálunk – ezek között a körülmények között is. Komédiát készítettünk, mert ha csak pár pillanatra is, de szeretnénk derűt lopni az emberek szívébe – fogalmazott a Gogol darabját rendező Vidnyánszky Attila videóüzenetében.

– Ünnepre jöttünk össze a beregszászi színház premierjén, mert nagyon fontos, hogy működjön a színház, a kárpátaljai magyar kulturális élet fontos színtere – köszöntötte a közönséget Bácskai József ungvári főkonzul a bemutatót követően.

– Hálásak vagyunk a színészeknek, akik létrehozták az előadást, hogy megmutathassuk, dolgozunk, itt vagyok, számíthat ránk a közönségünk – mondta Sin Edina, a színház igazgatója.

A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház több előadással is részt vesz a 10. Színházi Olimpián.

(Via nemzetiszinhaz.hu)

 

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!