Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Háztűznéző – Gogol művét mutatták be Beregszászon

Gogol Háztűznéző című komédiáját március 19-én mutatta be a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Beregszászon. Az előadás a beregszászi társulat és a budapesti Nemzeti Színház közös produkciója.

A Háztűznéző bemutatójával nyílt meg újra a beregszászi színház, amely az elmúlt időben nem tudott közönséget fogadni. Hosszú ideig menekülteknek, kijevi színháziaknak adott szállást. A színház folyamatosan dolgozik, mese előadásokat, foglalkozásokat tart a környező településeken, rendszeresen játszik Magyarországon és Romániában is.

– Csak azért is színházat csinálunk – ezek között a körülmények között is. Komédiát készítettünk, mert ha csak pár pillanatra is, de szeretnénk derűt lopni az emberek szívébe – fogalmazott a Gogol darabját rendező Vidnyánszky Attila videóüzenetében.

– Ünnepre jöttünk össze a beregszászi színház premierjén, mert nagyon fontos, hogy működjön a színház, a kárpátaljai magyar kulturális élet fontos színtere – köszöntötte a közönséget Bácskai József ungvári főkonzul a bemutatót követően.

– Hálásak vagyunk a színészeknek, akik létrehozták az előadást, hogy megmutathassuk, dolgozunk, itt vagyok, számíthat ránk a közönségünk – mondta Sin Edina, a színház igazgatója.

A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház több előadással is részt vesz a 10. Színházi Olimpián.

(Via nemzetiszinhaz.hu)

 

További cikkek
Company La Tal: Carrillo
Mutatjuk, hogy telt a Színházi Olimpia keretében megrendezett Szervusztok Pajtikák! eseménysorozat első hétvégéje Debrecenben! 
Szűcs Réka - forrás: Harlekin Bábszínház
Az egri Harlekin Bábszínház igazgatójával, Szűcs Rékával Klész Bea készített interjút: a beszélgetés – amelyben a 10. Színházi Olimpia keretében megrendezett programokról is szó lesz – június 1-jén 18 órától hallható.
thalia
A 2023/24-es kínálatban megtalálhatók klasszikus és fekete komédiák, tipikus angol bohózat és egy vígjáték egy bulvárbotrányról. A teátrum két előadást is befogad a 10. Színházi Olimpián.