Fotó: Emmer László

Hegedűs D. Géza életműkoncertet ad a Vígszínházban

Hegedűs D. Géza 2023. május 8-án, 70. születésnapján koncertet ad a Vígszínház színpadán.

A színművész életműve, fél évszázada része a Vígszínház történetének. Ezalatt az 50 év alatt nagy sikerű zenés előadások főszereplője volt. Az ünnepi koncerten színész barátaival – Halász Judittal, Kútvölgyi Erzsébettel, Igó Évával, Hegyi Barbarával, Balázsovits Edittel, Kern Andrással, Lukács Sándorral, Fesztbaum Bélával és Wunderlich Józseffel – dalokat adnak elő a Popfesztiváltól kezdve a Jó estét nyárból, a Kőműves Kelemenből, a Padlásból, a Koldusoperából, a Hegedűs a háztetőnből és A dzsungel könyvéből.

Hegedűs D. Géza a legkülönbözőbb zenei stílusú színpadi művek slágereiből válogatott, mely dalokat, zeneileg a művész muzsikus barátai – Vranik Krisztián (Krizso), Hegyi Dávid, Czitrom Ádám és Subicz Gábor – gondoltak újra.

A Vígszínház a 10. Színházi Olimpián a Kolozsvári Állami Magyar Színház Macbett című előadását fogadja be.

(Via vigszinhaz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!