Fotó: Emmer László

Hegedűs D. Géza életműkoncertet ad a Vígszínházban

Hegedűs D. Géza 2023. május 8-án, 70. születésnapján koncertet ad a Vígszínház színpadán.

A színművész életműve, fél évszázada része a Vígszínház történetének. Ezalatt az 50 év alatt nagy sikerű zenés előadások főszereplője volt. Az ünnepi koncerten színész barátaival – Halász Judittal, Kútvölgyi Erzsébettel, Igó Évával, Hegyi Barbarával, Balázsovits Edittel, Kern Andrással, Lukács Sándorral, Fesztbaum Bélával és Wunderlich Józseffel – dalokat adnak elő a Popfesztiváltól kezdve a Jó estét nyárból, a Kőműves Kelemenből, a Padlásból, a Koldusoperából, a Hegedűs a háztetőnből és A dzsungel könyvéből.

Hegedűs D. Géza a legkülönbözőbb zenei stílusú színpadi művek slágereiből válogatott, mely dalokat, zeneileg a művész muzsikus barátai – Vranik Krisztián (Krizso), Hegyi Dávid, Czitrom Ádám és Subicz Gábor – gondoltak újra.

A Vígszínház a 10. Színházi Olimpián a Kolozsvári Állami Magyar Színház Macbett című előadását fogadja be.

(Via vigszinhaz.hu)

További cikkek
Vidnyanszky
A Magyar Teátrumi Társaság tisztújító közgyűlést tartott az Eiffel Műhelyházban november 27-én, ahol a résztvevők újraválasztották az eddigi elnököt.
Jan_Fabre_Az_Olumposz_tetejen_900x599
A 11. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozót 2024. április 5 – 27.  között rendezi meg a Nemzeti Színház.
Makovecz kultúrtemplom, Csenger (forrás: makovecz.hu)
A Magyar Művészeti Akadémia alapító elnöke, Makovecz Imre építész alkotását, az egykori Adventista Imaház újjászületését ünnepelték Csengeren.