Fehér altató - fotó: Mindaugas Riauka

Kövesse élőben a Patchwork Fesztivál szakmai programjait!

Április 17. és 23. között zajlik a Patchwork Fesztivál a Győri Nemzeti Színázban, melynek szakmai programjait élő online közvetítésen keresztül is követni lehet a Színházi Olimpia Facebook-oldalán. 

A Patchwork válogatás produkcióit újszerű formanyelv, őszinteség, nyitottság, áradó energia és magas művészi színvonal jellemzi. A fesztiválon szereplő társulatok, fiatal alkotók komoly nemzetközi elismeréssel rendelkeznek, meghívásuk – különösen a távoli országokból – unikális lehetőség, hogy a magyartól merőben eltérő színházi gondolkodással találkozzon a fiatal publikum és a gyerekszínházi szakmai közönség.

Klasszikus irodalmi alkotások színpadi adaptációi mellett táncszínházi és mozgásszínházi előadásokkal, közösségi élményen alapuló részvételi színházzal, látványszínházi és bábelőadásokkal is találkozhat a nyugat-magyarországi közönség.

A szakmai programok időpontja:

  • Április 18. 13:00  (Litvánia) – Fehér altató és Alagút
  • Április 20. 19:00 (Franciaország) – Moby Dick
  • Április 22. 13:00 (Szlovénia és Dél-Korea) – Pinokkió és Fantázia
  • Április 23. 13:00 (Ausztria és Ausztrália) Éjszaka és Hangyák
További cikkek
33520w
Fazekas Mihály klasszikus magyar meséjét Váradi Szabolcs dolgozta át és Némedi Árpád rendezte. A zenés mesejátékot május 17-én mutatták be Weöres Sándor Színházban és a Lázár Ervin program keretében Vas megyei általános iskolásoknak játsszák.
ket korea figura
Joël Pommerat: A két Korea újraegyesítése című kortárs francia darabját mutatta be a Figura Stúdió Színház. A gyergyószentmiklósi társulat a Boldogtalanok című előadást hozza el a 10. Színházi Olimpiára.
szj
A június 22. és 24. között rendezett fesztiválon határon túli színházak produkciói, a Színház- és Filmművészeti Egyetem másodéveseinek előadása, könyvbemutató és kiállítás is várja az érdeklődőket. Az ünneplő művészt a Nemzeti Színház kérdezte.