Fehér altató - fotó: Mindaugas Riauka

Kövesse élőben a Patchwork Fesztivál szakmai programjait!

Április 17. és 23. között zajlik a Patchwork Fesztivál a Győri Nemzeti Színázban, melynek szakmai programjait élő online közvetítésen keresztül is követni lehet a Színházi Olimpia Facebook-oldalán. 

A Patchwork válogatás produkcióit újszerű formanyelv, őszinteség, nyitottság, áradó energia és magas művészi színvonal jellemzi. A fesztiválon szereplő társulatok, fiatal alkotók komoly nemzetközi elismeréssel rendelkeznek, meghívásuk – különösen a távoli országokból – unikális lehetőség, hogy a magyartól merőben eltérő színházi gondolkodással találkozzon a fiatal publikum és a gyerekszínházi szakmai közönség.

Klasszikus irodalmi alkotások színpadi adaptációi mellett táncszínházi és mozgásszínházi előadásokkal, közösségi élményen alapuló részvételi színházzal, látványszínházi és bábelőadásokkal is találkozhat a nyugat-magyarországi közönség.

A szakmai programok időpontja:

  • Április 18. 13:00  (Litvánia) – Fehér altató és Alagút
  • Április 20. 19:00 (Franciaország) – Moby Dick
  • Április 22. 13:00 (Szlovénia és Dél-Korea) – Pinokkió és Fantázia
  • Április 23. 13:00 (Ausztria és Ausztrália) Éjszaka és Hangyák
További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!