Fehér altató - fotó: Mindaugas Riauka

Kövesse élőben a Patchwork Fesztivál szakmai programjait!

Április 17. és 23. között zajlik a Patchwork Fesztivál a Győri Nemzeti Színázban, melynek szakmai programjait élő online közvetítésen keresztül is követni lehet a Színházi Olimpia Facebook-oldalán. 

A Patchwork válogatás produkcióit újszerű formanyelv, őszinteség, nyitottság, áradó energia és magas művészi színvonal jellemzi. A fesztiválon szereplő társulatok, fiatal alkotók komoly nemzetközi elismeréssel rendelkeznek, meghívásuk – különösen a távoli országokból – unikális lehetőség, hogy a magyartól merőben eltérő színházi gondolkodással találkozzon a fiatal publikum és a gyerekszínházi szakmai közönség.

Klasszikus irodalmi alkotások színpadi adaptációi mellett táncszínházi és mozgásszínházi előadásokkal, közösségi élményen alapuló részvételi színházzal, látványszínházi és bábelőadásokkal is találkozhat a nyugat-magyarországi közönség.

A szakmai programok időpontja:

  • Április 18. 13:00  (Litvánia) – Fehér altató és Alagút
  • Április 20. 19:00 (Franciaország) – Moby Dick
  • Április 22. 13:00 (Szlovénia és Dél-Korea) – Pinokkió és Fantázia
  • Április 23. 13:00 (Ausztria és Ausztrália) Éjszaka és Hangyák
További cikkek
Berecz András – fotó: Eöri Szabó Zsolt
A Színházi Olimpia keretében megrendezett Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál házigazdáját arról is kérdeztük, megférhet-e hat dudás egy csárdában.
Ifjú barbárok - jelenet - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Négy alkalommal is láthatjuk az Ifjú barbárok című előadást a Nemzeti Színházban november 28. és december 1. között.
A kaposvári Csiky Gergely Színház - fotó: Varga György / MTI
A hazai színházi élet egyik kiemelkedő eseménye, az Országos Színházi Találkozó 2024. június 10. és június 16. között Kaposváron kerül megrendezésre.