Fotó: Mészáros Zsolt - wssz.hu

Kutyabaj – Hazai ősbemutatóra készül a Weöres Sándor Színház

Magyarországi ősbemutatóra készül a Weöres Sándor Színház. Április 21-én a Márkus Emília teremben mutatják be Samuel Bailey Kutyabaj című darabját. A szombathelyi teátrum a 10. Színházi Olimpián a Barcelona Flamenco Ballet és a Teatrul Figura Stúdió Színház előadásait látja vendégül.

Hatalmas sikerrel debütált Londonban a Southwark Playhouse-ban Samuel Bailey 2019-es darabja, a Shook. A Papatango írói díj győztesét azok a fiúk inspirálták, akikkel együtt nőtt fel egy Birmingham melletti lakótelepen, ahol a fiataloknak rengeteg lehetősége adódott arra, hogy rossz dolgokba keveredjenek.

A színműben – melyet Horváth János Antal fordított magyarra – Cain, Riyad és Jonjo az iskolapad helyett egy cellában ülnek. A fiatalkorúak börtönében töltik napjaikat, gumicukrot cserélgetnek, cipőkről dumálnak és közben készülnek az apaságra. Fiúk, akik maguk is gyerekek még, de már nem csak a saját életükért, hanem a gyermekükért is felelnek. Grace feladata, hogy felkészítse őket az apaság mellett arra, hogy a kezükbe vegyék a jövőjüket. Fel tudnak elég gyorsan nőni ahhoz, hogy kitörhessenek a rendszerből? Letöltendő helyett le tudnak érettségizni? Mi lesz velük, ha egyszer csak kinyílik a világ?

A Kutyabaj olvasópróbáján Horváth János Antal rendező kérésére maga a szerző, Samuel Bailey is bejelentkezett online. Köszöntötte a stábot és örömét fejezte ki, hogy Magyarországon első alkalommal a Weöres Sándor Színház mutatja be a színdarabot.

A humorral átitatott, négy szereplős darabban a társulatból Hajdu Péter István alakítja az egyik fiatalt. A többieket A Pál utcai fiúkból már ismerős színművészetis egyetemi hallgatók, László Gáspár és Kuttner Bálint, valamint a nevelőt kettős szereposztásban Keller-Dénes Emőke és Csonka Szilvia játssza. Az előadás a Weöres Sándor Színház és a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület közös produkciója.

A szombathelyi teátrum a 10. Színházi Olimpián a Barcelona Flamenco Ballet és a Teatrul Figura Stúdió Színház előadásait látja vendégül.

(Via wssz.hu)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!