Suzuki Tadashi a Toga-ban
 – SCOT szimpózium demonstrációval

A szimpózium a Suzuki Company of Toga (SCOT) közel 50 éves színházi munkássága köré szerveződik, különös tekintettel a Suzuki színésztréning módszerre (SMAT). A esemény során megvizsgálják, hogyan és miért teremtett a SCOT egyetemes értékrendet a kortárs színház számára.

A szimpózium három részből áll:

Először Ted Motohashi, a Tokiói Közgazdasági Egyetem professzora, a Színikritikusok Nemzetközi Szövetségének Japán Szekciójának elnöke ismerteti Suzuki Tadashi társadalmi és politikai vízióját, amely a SCOT 1976-os megalapításában csúcsosodott ki. A társulat székhelye Észak-Japánban, Toga falujában található. Ted Motohashi professzor videofelvételeken keresztül szemlélteti a SCOT togai életét.

Ezután Sebastian Mattia Giorgetti, az International Suzuki Company of Toga (ISCOT) társigazgatója ismerteti a társulattal való együttműködés több évtizedes togai tapasztalatait, valamint a Suzuki színésztréning módszer elméleti hátterét.

A eseményt Kozma Viktor Gábor folytatja, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem tanársegédje, a Vadász Esélye társ-művészeti vezetője, aki a társulat néhány tagjával bemutatja az SMAT alapgyakorlatait, hogy illusztrálja, hogyan és miért központi eleme az SMAT Suzuki Tadashi színházi víziójának. A bemutató során hangsúlyt kap, hogy Suzuki módszerével nemcsak a 2500 éves keleti és nyugati színházi hagyomány teljességét szándékozott helyreállítani, hanem a 19. század végétől a globális színházi kultúrában megszilárdult realizmus teljes forradalmasítását is célozta.

2023. április 23., vasárnap, 18 óra, Kaszás Attila Terem

Magyar és angol szinkrontolmácsolással

Előzetes regisztráció: [email protected]

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!